Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından DHKP-C örgütüne yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.
Örgütün ülke genelindeki eylem tehditleri sebebiyle Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen operasyon talimatının ardından sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon başladı. Gözaltına alınan 19 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor.
Çocuklarının ve yakınlarının gözaltına alındığını öğrenen aileler ise Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi. Zanlıların yakınlarının bekleyişi devam ederken, gözaltına alınan bir kadın zanlı içeriye alınması sırasında slogan atarak zafer işareti yaptı. Gözaltına alınanlar arasında 6 yıl önce ’dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tabancasından çıkan kurşunla öldürülen Çağdaş Gemik’in bir yakının da bulunduğu bildirildi. Çağdaş Gemik’in babası Haşim Gemik dte Emniyet binasının önünde bir süre bekledikten sonra ayrıldı. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen 19 zanlının ifadelerinin alınması işleminin devam ettiği öğrenildi.
(İHA)