Ülkemizde birçok kaya tuzu rezervi bulunmaktadır.Son zamanlarda bu durumun farkında olan insanlar doğal tuz rezervlerini keşfettiler. Bu tuz rezervlerini işleyerek çeşitli şekillerde tuz lambaları, tuz bibloları ve tuz aksesuarları oluşturularak pazarlanmaya başlandı. Tuz ürünlerini biz sadece yemeklerde tat vermek için kullandığımız maddeden ibaret sanırken ortaya konan lambaları ilginç ve şık duruşuyla sergilenmektedir. Tuz lambaları birçok model ve tarzda işlenerek doğal halini kaybetmeden sergilenmektedir. Tuz içindeki sodyum klorürle aklımıza gelmeyecek kadar faydaları olduğunu yapılan araştırmalarla ortaya konmuş ve insanlara anlatılmıştır.

Ülkemizin belli bölgelerinde çıkarılan tuz rezervlerinden çıkarılan kaya tuzu kristalleri değişik şekillerde doğallığını bozmadan lambalar değişik aksesuarlar oluşturmaya başladılar. Bunlardan en çok kaya tuzu işleyen şehirlerimizden olan Çankırı doğal kaya tuzu çıkarmaktadır. Bu doğal kaya tuzu kristalleri ile harika tuz lambaları yapılmaktadır. Tuz Lamba evlerde kullanılan bir sürü elektrikli aletin çevreye yüksek frekansta elektrik yayar ve o yaydığı elektriğin zararlı iyonlarını lamba tolere ederek azaltır. Elektrikli aletlerin çevreye yaydığı pozitif yüklü iyonları negatif iyonlara çevirir. Negatif iyonların etraf da artması stresi azaltır, havaya tazelik, canlılık verir ve havadaki bakterileri azaltır. Böylece taze hava hem çevreyi hem de kişileri rahatlamaya iter.

Tuz lambalarının bu kadar faydalı olduğunu bilmeden önce sadece süsünden kullanıyorduk. Çeşitli araştırmalarla ortaya çıkarılan tuz lambalarının faydalarını öğrendikçe daha çok kullanır olduk. Hele ki bu kadar teknoloji gelişirken birçok elektrikli ürün hayatımıza girmeye başladı. Hayatımıza bu kadar elektronik aletin girmesi bir yandan iyi ancak öte yandan çevreye yaydıkları iyonlar bizi fiziksel ve ruhsal olarak etkilemektedir. İşte bu yüzden günlük hayatımızda zaten birçok durum sağlığımızı tehdit ederken bir de onların tehditini engellemek için kaya tuzu lambalarını kullanmak yeterli olmaktadır. Bu kadar kolay problemlerimize çözüm bulmuşken ve doğal hiçbir yan etkisi yokken bunu değerlendirip kullanmak fayda sağlayacak ve işimizi kolaylaştıracaktır.