Ne demiştik? "Trabzonspor'un en önemli ihtiyacı forvet.
Bu eksiklik giderildiğinde arka tarafın ne kadar dolu ya da ne kadar eksik olduğunu daha iyi göreceğiz." Cardozo geldi… Orta sahaya Mehmet Ekici sağ beke de Bosingwa monte edildi. Bu 3 bölge ışıldamaya başlayınca karanlık bölgeler de ortaya çıktı. Maalesef diğer bölgeler hala aksıyor… Bunu şunu için söylüyorum.
Trabzonspor için ikinci yarı Fenerbahçe'yle başlayacak.
Haliyle Sivasspor hazırlık maçı gibiydi. Farklı bir oyun kurgusu ortaya koymadı.
Sadece Sivasspor ilk yarı biraz daha dirençliydi. Trabzonspor da ataklarında eveleyip geveledi. Gerek şanssızlık gerekse basit hatalarla bitirdi ilk yarıyı… Avrupa'da 3-4 doğruyu yaptığınızda sonuca ulaşıyorsunuz.
Türkiye'de bu 1 ya da 2… İkinci yarı Trabzonspor daha derli toplu ve doğruları yapan taraftı. Basit oynamanın, basitliğin güzelliğini gösterdi. Yani pozisyonlarda olması gerekenler olduğunda yani basite kaçıldığında maç zaten akıp gidiyor.

CARDOZO HAMSİ YEMİŞ

Erkan Zengin
… Topla oynamayı çok seven, defansif yönü zayıf bir futbolcu. Lakin dünkü maç özelinde basit oynadı, klasik Erkan gibi değildi.
Takım oyuncusu gibiydi. Şaşırttı ve şaşırtıcı derecede etki yaptı. Eğer böyle devam ederse Trabzonspor'u çok iyi yerlere taşır. Mehmet Ekici… Trabzonspor'u bocaladığı anlarda ayakta tutan maestroydu.
Cardozo da ikinci yarı kendisinin tabiriyle, "Bana küçük bir balıktan bahsediyorlar. Onu yemeye başladığımda golleri atacağımı söylüyorlar" dediği Hamsi'den yemiş gibiydi. İkinci goldeki performansı inanılmazdı.

SÖYLEYİN BAKALIM

Yusuf
… Bazı noktaları eksik.
Yerine gelecek gibi de görünmüyor.
Mesela orta yapma. Vücut koordinasyonu da yok. Topu alıp hızlı dönebilme yeteneğine sahip değil.
Halı sahadaki gibi dönüyor. Bu eşiği geçemeyecek gibi. Sadece aksayan takımda iyi mücadele ediyor, o kadar! Hakan… Trabzonspor'un en sorunlu bölgesine 'tecrübe katsın' diye alındı. Ancak ilk maçında hazır olmadığı izlenimi verdi. İbrahim Akın ve Korcan. İkisi de 2010-
2011 sezonunda Trabzonspor'un şampiyonluğunun elinden alındığı şike ve teşvik faaliyetlerinden cezalı.
Trabzonspor hakkını aradıkça, "Artık sahaya bakın" dediler. Bakıyoruz sahaya. Korcan ve İbrahim var.
Şimdi nereye bakalım, söyleyin!