Çok kıymetli okurlarımız, 2011 yılında veda ettiğimiz yazılı basına, bölgenin güçlü yayın organlarından Günebakış’ta yeniden merhaba dedik.  
Çok sayıda tebrik telefonu aldık, bazı yanlış anlaşılmalar da olmadı değil. Herkes Trabzon’un 1 numarası Türkiye’de de ulusal sitelere kafa tutan “www.61saat.com ‘a ne oldu, bıraktın mı?” diye sordu.  

İnsan evladını bırakır mı dedim her sorana... O bizim evladımız, Trabzon basınının en güçlü sesi, onu bugünlere taşıdığımız koca yürekli ekibimizle, Allah’ın izniyle şehrimize ve ülkemize her gün yüzbinlere haber servis etmeye, en çok tercih edilen olmaya devam edeceğiz.  

Günebakış Gazetesi olsun, Trabzon’daki diğer basın yayın organları olsun, hemen hemen hepsinin tüm ekibini tanırım. Hepsi birbirinden iyi insanlar.   
Onlarında tebrik ve taktirleri ile moral motivasyonları ile internette  bugünlere geldik. Ve gidiyoruz, bize öğretilen etik kurallar çerçevesinde kalemimizi kimselere  yalakalık için kullanmadan.  

Hep Trabzon’dan taraf olarak.  
Makam mevkilere gelmek için birilerine yaranma çabası içine girmeden, çizgimizden taviz vermeden, kimseyi kandırmadan, çalışanımızın sırtına basmadan, onlarla omuz omuza Trabzon’u da sırtlayarak gidiyoruz gündüz gece.  

Allah bize hak etmediğimiz makamları nasip edip şımartmasın ve namerde muhtaç etmesin, sağlık-iman versin yeter.  
Bu şehri ölene dek omuzlarımızda taşımaya devam edeceğiz.  
 
Aslında başlık ile biraz bağlantısız ve olmaması gerektiği kadar duygusala girdik.  

Aslında baştan doğru başlamıştık mesleğe, iyi, dürüst, ekip ruhuyla hareket eden, kalemini satmayan haberci, ekibine sahip çıkan yönetici.. 
Sonradan yönetim kademelerine girdiğinizde işin içine paralı habercilik, eş dost ahbap haberciliği, patrona yakın olana haber yapma uzak olana çakma haberciliği, manşeti satma haberciliği, nakit dönüşü olan habercilik, ekibi bırak kendini düşün yöntem ve yönetimi, eleman çalışsın para almasa da sen onu idare et kendi aldığın paraya bak anlayışı.  İşte bu sebeplerden ötürü düzene karşı geldiğimizden ötürü veda etmiştik, şimdi merhaba dedik yeniden.   
 
Gelelim baştan başladığımız yanlışa.... 

Trabzon’u yöneten kadroları şöyle bir aklınıza getirin.  

Sonra ekiplerinden 5 kişi sayın. 

Sonra da bu 5 kişi için ‘Trabzon için en iyi tercih’ diyebiliyorsanız, yani 5 iyi çalışkan tecrübeli, getirildiği makamın hakkını verebilecek, hak yemeyecek, yedirmeyecek, yeri geldiğinde genel müdürüne, başkanına, bakanına ‘Sen yanlış yapıyorsun’ diyebilecek 5 kişi sayabiliyor musunuz.?
 
Şöyle bir düşünün siyasi partileri, belediyeleri, Ankara kadrolarını düşünün ve kadroları süper doğru tercih en güzel şekilde kendilerine görev verenleri temsil ediyorlar, işyerinin ehli insanlar deyin  

Nisa Suresi 58. Ayet’de ne diyor? Allah size emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor.  

Ama biz makamlara kişileri nasıl atıyoruz, seçimde söz verdik, seçimde peşimize gezdi, eski dostumuz,  bilmem ne cemaatinin adamı, başbakanın akrabası, eski belediye başkanı, bilmem kimin torunu, ticarette batmış bizim partidendir destek olalım mantığı, psikopattır bizi korur, eskiden bize iş verdi  yanımıza alalım düşüncesi... 

Herkes üzerine düşeni aldı mı? Almıştır. İşte bundan yanlış başladık yanlış başlıyoruz.  

İnşallah düzelir diyeceğim ama bakıyorum hala eğriye gitmeye devam ediyor. Ne diyeyim Allah doğru yolu gösterir inşallah  
 
Bir söz.... 

‘Hayatta daime gerçekleri savunun. Taktir eden olmasa bile vicdanına hesap vermekten kurtulursun.