Trabzon hareketli günler yaşıyor, spor kenti, tarih kenti, kültür kenti ve olimpiyat kenti Trabzon’da heyecan hiç bitmiyor.

Son olarak gerçekleştirilen Rektörlük seçimlerinde şehrin tüm dinamiklerinin desteğine rağmen 174 fark yiyen Orhan Aydın hedefine ulaşamasa da aldığı oy rakibini adına yapılan tüm karalama kampanyalarına rağmen fena sayılmazdı.

Orhan Aydın pes etmeli mi? Hayır. Her başarısızlık her kaybedilen yarış önemli bir tecrübedir. Eksiklerini masaya yatırmalı, sadece şehrin dinamikleri ile değil, sadece dış etkenlerle hareket etmekle değil, senden olmayan herkesi karşına almakla değil, rakibinin sahası içinde de etkileşimi, iletişimi, talepleri iyi ve sürekli sağlayarak yeniden şimdiden bir sonraki seçimin hazırlıklarına başlamalıdır.

Gelelim yeniden Rektör seçilebilmek için en fazla oyu alarak seçimden zaferle çıkan Süleyman Baykal’a. Kendisini öncelikle tebrik ediyorum.

Kim ne derse desin, başta da dediğim gibi kendisi ile ilgili o kadar yazılıp çizilmesine rağmen, sabırla etik kuralları çiğnemeden, belden aşağı vurmadan, siyasi irade yanında olmasına rağmen bunu açık açık dile getirmeden, seviyeli bir yarıştan zaferle çıktığı için, yeniden atanmasının kesinlikle sürpriz olmayacağını dile getirmek isterim. 

Seviyeli bir yarış olduğu için adaylara teşekkür ederim. Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında yeniden Süleyman Baykal’ı rektör olarak görevlendireceği kanaatindeyim.

Çünkü Cumhurbaşkanı eğer gerçekten istemeseydi ve istemediği birilerine fısıldasaydı Baykal kesinlikle yeniden aday olmazdı.  

Nasıl olacaktı derseniz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara’daki gücü ile şehirdeki etkisinin göz ardı edilmemesini öneririm.
150 oy öyle küçümsenecek bir oy değildir. 

Ve üniversite delegasyonunun bu kararına saygı göstermek demokrasinin gereğidir  diye düşünüyorum.

1011 oy kullanma hakkına sahip delegasyonun yarısından fazlasının oy verdiği Baykal’ı yeniden atamasına sürpriz gözüyle bakmak asıl sürpriz bir beklentidir.

Ben Baykal’a şimdiden hayırlı olsun demek isterim. Ankara’yı buradan net görmek ve tahlil etmek zordur. Neyin ne olacağı belli olmaz. Bakarsınız olmayacak iş olur. Net konuşmayalım.  Cumhurbaşkanı kimi atarsa atasın biz şehir adına o isme sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Orhan Aydın hocamızın da küsmeden, yılmadan, kırılmadan, görevini devam ettirerek önümüzdeki maçlara akacağını tahmin ediyorum.

OLİMPİYAT COŞKUSU VE GURUR VEREN TRABZON

Trabzon yine Türkiye’nin gözünün üzerine çevrildiği şehir oldu.
Günlerdir tüm yerel ve ulusal gazetelerde-internet sitelerinde ulusal kanallarda gerek haber bültenlerinde gerek canlı yayınlarda şehrimizde gerçekleştirilen GYMNASİADE 2016 Trabzon Okul Sporları Olimpiyatları coşkusu tüm dünyaya aktarılıyor.

Sadece dün yerel ve ulusal gazetelerde 100’ün üzerinde, 1000’e yakın internet yayın organında, 10 ayrı ulusal kanalda ve sosyal medyada 100 bini aşkın sayfada Trabzon GYMNASİAD 2016 ile ilgili olumlu haber yer aldı. Bu önemli bir şans değil mi?   

Bu önemli organizasyonun tüm dünyaya duyurulmasında organizasyon komitesi şehrin yönetenleri, ve siyasi iradenin azami gayretini taktir etmenin yanında Trabzon basınının da önemli emekleri yadsınamaz. Bu önemli birlikteliği sağlayan, organizasyonun şehrimize alınması için gereken herşeyi yapan, olimpiyat yürüyüşünden açılışına, salonlardaki müsabakalardan olimpiyat köyündeki etkinliklerine büyük önem göstererek dünyaya Trabzon’un bu işinde üstesinden en iyi şekilde geldiğini gösteren tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.

Tabi ki EYOF’un 50’de biri bütçeyle gerçekleştirilen bu olimpiyatı EYOF ile karşılaştırmak bence! abesle iştikal olur.

Buna rağmen Trabzon’un bu organizasyondan alnının akıyla çıkması için Trabzon’dan ve Trabzon dışından 500’ü aşkın gönüllü ile günün neredeyse 24 saati çalışan organizasyon komitesinin görevlilerinin, Okul Sporları Federasyonu yönetiminin ve ekibinin emeğinin de görmezden gelinmesi büyük bir haksızlık olur.

Zaman ve imkan faktörlerini iyi gözetmek analiz etmek ve değerlendirmek gerekir.

Tüm dünyanın gözü Trabzon’da iken, Uluslararası Okul Sporları Başkanı Laurent Petrynka organizasyonun her aşamasından duyduğu memnuniyeti her defasında dile getirirken, dünyanın Trabzon’u izlediği bir dönemde yerel basının bu işi en çok sahiplenen taraf olması gerekir. 

Kısmi eleştiriler dışında Trabzon basını da gereğini yapıyor.

Öyle de olması gerekmez mi?

Eğer bu şehrin yaşayanı isek, eğer hepimiz bu şehre sahip çıkma olgusunu en derinlerde yaşıyorsak, binlerce yabancı misafiri ağırladığımız şu dönemde

Her zaman Trabzon sporun başkenti olimpiyatlar şehri diyebiliyorsak, ufak tefek aksaklıkları da giderme noktasında karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmak Trabzon’un adını karalamak yerine yüceltmek gerekmez mi?

Trabzon hepimizin, burada yapılan uluslararası organizasyonlara verdiğimiz kıymet ile bu şehrin marka değerini hep birlikte zirveye taşıyarak yeni organizasyonlara yelken açmalıyız.  

Bunu birlikte başaracağız. 

TRABZON’UN YENİ VALİSİ

Trabzon’un yeni Valisi Yücel Yavuz’a dünkü nazik davetinden ötürü teşekkür ediyorum. Geleceğini haber aldığımız günden bu yana en yakın şekilde takip ettiğimiz Vali Yücel Yavuz’un Trabzon basını ile bir araya geldiği toplantıya kısa süreliğine katılma imkanım oldu. Fakat dedim ya başından beri kendisi ile ilgili Gümüşhane’den başlayarak önemli izlenimleri takip ettik.

Eski vali ile kıyaslama yapacak kadar yeni olmasına rağmen, şehri sahiplenişi, kadrosuna verdiği değer, basına gösterdiği önem ve öncelikli sorunlara hakimiyeti iyi işler yapacağının önemli bir göstergesi.

Güney Çevre Yolu ile ilgili çıkışı çok ama çok önemlidir. Bu konunun üzerine gidilmeli ve artık şehri güneye açma noktasında kendisine tüm şehir olarak destek verilmelidir.

Ne derler söz uçar yazı kalır, en kısa sürede dün toplantıda dile getirdiği meselelerle ilgili resmiyeti de gördüğümüz zaman tamam diyebiliriz.

Otoriter duruşu ve ‘Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymalıyız’ ‘İhmal kabul etmem, ihmali olanı da affetmem’ sözleri ve çok kısa sürede gösterdiği hızlı performans bizleri ümitlendirdi.
Kendisine yeniden hayırlı olsun der ve Trabzon’un kazanımları noktasında sarf ettiği sözlerinin hayata geçirilmesi noktasında sonuna kadar destekçisi olduğumuzu belirtmek isterim.