Yurtdışında FETÖ ile 17-25 Aralık'tan sonra irtibat halinde kalmış olanları, Büyükelçilikler belirleyip, bildiriyorlar.
Diplomatlar beceriksiz olunca, 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ ile irtibatı kesenler de gümrük kapılarında, pasaportlarına el konulup; kimileri tutuklanıyor kimileri ise çaresizce kendini anlatmak için uğraşıyorlar.

Yurttaşlar çaresiz ve perişanlar. 
Kiminin kocasına, kimisinin karısı ve çocuğuna el konulmuş gümrüklerde!


Finlandiya'dan da var gümrükte takılıp, kalanlar.
Bunları duyup da Türkiye'ye giderse "Acaba benimde başıma gelir mi?" diye endişeli olanlar da çok.
Gerçekten FETÖ ile irtibatlı olanların alıkoyunulması normal.


Beceriksizlikleri ile bulundukları ülkelerden bihaber diplomatlar nedeniyle mağdur olan insanlar var.

Ve FETÖ mensubu birçok diplomat da hala keşfedilmeyi bekliyorlar ki belki bir tanesi de ekteki resimde 17 Aralık'tan 2-3 hafta önce Finlandiya İmamı ile poz veren ve şimdilerde de FETÖcüleri rapor eden Helsinki Büyükelçiliği'ndeki bir diplomattır. 
Helsinki Büyükelçiliği'ndeki diplomatlar nasıl beceriksizlik yapmışlar?
Ben hemen buldum.
Finlandiya'da bir türlü dikiş tutturamayan Fetullahcılar, 2008 yılında milletten para toplamanın değişik yolu olarak 'Finlandiya Türk İşadamları Derneği - Finnish Turkish Business Association' (Fitiad)ı kurdular. 

Büyükelçiler dahil herkesle boy gösterdiler bununla.
Milletten 1000'li rakamlarla 'Altın üyelik' vs adı altında Avro olarak para da isteyince; millet uzak durdu, yolunmadı.
Derneğin yönetim kurulunu dolduracak sayıyı bile bazan zor buldular ki bunları da oraya yazmak için de yazdılar. 


17-25 Aralık'tan sonra milet elini-ayağını çekti ve Büyükelçi ile diplomatlarla da fotograf çektirmek için bazan ilgilendikleri bu dernekten de uzaklaştılar.
Beceriksiz diplomatlar ne yapmışlar 15 Temmuz'dan sonra?
Fitiad, yani FETÖ'nün Finlandiya'daki işadamları derneğinin 17-25 Aralık'tan önceki yönetim kurulu listesini, FETÖcü diye bildirmişler ki yanında eski üye listesi de gitmiştir ki bazıları Fetöcü ama çok azı.
Be beceriksizler!
Finlandiya'daki şirket ve derneklerin kaydını Fin devletinden alsanıza.
İnternetten de alınıyor. 14 Avro.
Onların yerine ben aldım ve belge bende var bu ay tarihli. 
İnceledim.
Bu FETÖ'nün derneği 25 Haziran 2015'te Başkan ve Sekreker olarak başka kişileri Fin resmi makamlarına bildirip, kayıt yaptırmış. 

Bu yeni bildirilen kişilerin ise 17-25 Aralık'tan önceki FİTİAD listesindeki Başkan ve Sekrete ile alakası yok.
Fakat 2015'teki bu resmi makamlara Fitiad için bildirimde ne Başkan Yardımcısı ne de Muhasebeci olarak bildirim yapmamışlar ki bu da yazacak isim bulamamanın bir sonucu.
Yani 15 Temmuz'dan önce millet kağıt üzerinde 17 - 25 Aralık'tan önceki haliyle dursa da, gerçekte yoklar.

Finlandiya'da devşirilip, FETÖcü yapılan çok az kişi var.

Nedeni ise, buradakilerin diğer ülkelerdekilere göre farklı insan yapısı.
Bu nedenle 17 -25 Aralık'tan sonra millet kolayca koptu bunlardan.
FETÖ'nün şu andaki taktiği, yurtdışında da ne kadar mağdur insan oluşursa o kadar destek almak, safına adam katmak.
Beceriksiz diplomatlar ise, buna benzin döküyorlar.

Bu sadece Finlandiya'da değil tüm ülkelerde oluyor.
Dikkatli olunulmalı.
Bu diplomatlarla bu kadar olur Sayın Başbakanım Binali Yıldırım.


Ben, yıllardır yaza yaza bir hal oldum ki benim Facebook'tan arkadaşımdınız da ve görüyordunuz yazdıklarımı.
Değişen birşey yok.

Olan vatandaşa oluyor ve kuzuyu kurda da teslim sorunu var bu son durumlarda.
Bu arada geçen yıl Helsinki'deki 29 Ekim Resepsiyonu'na Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ak Parti'ye en iyi hakaret edenler 'Özel kontenjan'dan çağrılmışlardı ki ben yazımla deşifre edince resepsiyondan fotograf paylaşım yasağı koymuş Büyükelçi. Yani, delil karatma!
Bu sene de pek fark olmaz çünkü aldığım bilgiye göre geçen ay bir resepsiyonda yine 15 Temmuz'dan sonra Fin medyasında Ak Parti'ye çakmaya çalışanlar onure(!) edilmiş.
Öncelikle becerikli, Cumhurbaşkanını ve Başbakanını seven, FETÖ şahibesi de olmayan diplomatlar bulunmalı ve yurtdışına gönderilmeli; sonra da FETÖ ile yurtdışında mücadele edilmeli.
Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, bu turşuculuğu bırakmalı.
Ben 26 yıldır Finlandiya'dayım bu kadar beceriksiz Büyükelçi ve Müşteşar görmedim. Beceriksizlikleri hem Facebook sayfamda deşifre ettim hem de Dışişleri yetkililerine de gönderdim. Merkezden fırça atıp, düzelttiriyorlar haralarını ama artık yama tutmuyor.
Değişim şart ama galiba Mevlüt Çavuşoğlu'nun turşuculuğuna takılıyoruz herhalde!

Not 1. Resimde solda FETÖ'nün eski Finlandiya İmamı ve sağda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti düşmanlarını özellikle el üstünde tutan ve resepsiyonlardan uyarılara rağmen onları eksik etmeyen Helsinki Büyükelçiliği Müşteşarı var.

Not 2. Bir zamanlar Bakan, Milletvekili, TBMM Başkanı, Büyükelçi ve Diplomatlarla daha kolay birarada olmak için, FETÖcülerle kolkola her mekanda ve her yerde milletin önüne çıkıp; sonradan FETÖ'den iltica edip, başka derneklere yönetici olarak gidenler de köşelerine çekilmeliler. Biraz dinlenin. Diplomatlara akıl da vermeyin. Hem kendinizi hem de onları yakmayın ki onların Gezici akıl hocaları da çok. Derneklere yönetici olarak kapak attınız diye atamayanlara da pislik atmayın. FETÖ'dan size bulaşmış huylarınızdan da vazgeçiniz. Bazılarınız hala daha korkudan "Acaba gümrükte takılırım mı?" diye Türkiye'ye seyahat edemiyor ama kendini farklı göstermek için de masumlara iftira edebiliyorlar. Büyükelçi ile beraber çocuklara domuzlu şeker dağıtmaya, devam ediniz!

Not 3. 17 - 25 Aralık'tan sonra uzaklaşanlar; Devlete güveniniz. Bazan hata yapılsa da, hatadan dönülüyor ki başka ülkede olup, benzer hatadan Türkiye'den çıkışına izin verilmeyen işadamı, mücadelesiyle hatayı düzelttirmiş. Orada da eski dernek üyeliği kaydı varmış. Bu 17 - 25 Aralık öncesi yurtdışındaki kayıtlar, ayırt edilmeli ve çok hassas olunulmalı.