Trabzon’da bugün başlayan şiddetli sağanak yağmur, Beşikdüzü ilçesinde sele neden olurken bölgede büyük çapta maddi hasar meydana geldi.  CNN Türk Televizyonu Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Trabzon için 2 gün boyunca riskin devam ettiğini kaydetti. Sürmeli,  “Risk bitmedi. 2 gün daha aynı yağışlardan var. Biraz daha kuvvetli ve geniş alanda var. Bu hadise Trabzon’da meydana geliyor. Aynı riskten Samsun ve Çevresi, Trabzon ve çevresi için yarın söz konusu.

Cuma günü yine Samsun, Ordu ve Giresun merkeze alınacak şekilde kuvvetli sağanak yağış var. Yine Doğu Karadeniz’de Trabzon merkezli çevresinde de yağış var. Sel dediğimiz hadise sadece bir bölgeye yağan yağışla olmuyor. Yarın ve öbür gün biraz daha dikkatli olmak gerek. Yarın ve öbür gün dikkat. Batı için de risk var ama sel ve ağır tablo Karadeniz için söz konusu” ifadelerini kullandı.

Beşikdüzü’nde su seviyesinin yer yer 1 metreye kadar ulaşmasına ise Sürmeli, “  1 metre su dediğimiz muazzam bir sudan bahsediyoruz. Böyle misket gibi yuvarlar arabaları. 50-60 santim arabaları kaldırıyor. Dolayısı ile çok ağır bir yağıştan bahsediyoruz. Aynı miktarda hatta daha fazlası var eksiği yok yarın ve öbür gün Trabzon için aynı riskten söz edebiliriz” dedi.