Bugün yine basketbol konuşmanın zor olacağı bir maç oynandı Hayri Gür’de. Rakibimiz Euroleague’den yorgun dönen ve maç boyunca iyi oynayamayan Galatasaray Liv Hospital’dı. Ancak vasatın altında oynayarak maçı 69-75 kaybeden taraf biz olduk.  Hakemler haftalardır olduğu gibi bu hafta da maçın kaderine etki ettiler, bunun sonucunda da maçı kaybeden taraf olduk.


Maçın anlatımına ve notlara geçmeden önce sezon geneliyle ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Trabzonspor Basketbol Takımı’nı destekleyen herkesin gönlü rahat olsun. Bu takımı bu hallere getiren başta Nihat Mala olmak üzere herkes sezonun son maçının ardından bavulunu toplayıp gidecektir. Tabi Trabzonspor Medical Park’ı Nihat Mala denen şahsa emanet edenlerin de kendilerini sorgulaması gerekecek. Boş kağıda imza atarak ‘’Takım playoff yapmazsa bir kuruş para almam.’’ diyenler de eminim söyledikleri gibi bir kuruş almadan gidecekler. Aksi takdirde yönetime olan güven ciddi anlamda sarsılır, olmayan güven… 


Maçta neler oldu?


Maça iki takımda oldukça tutuk ve kötü başladı. Galatasaray ilk çeyreği 12-11 önde kapattı. Trabzonspor'da ilk çeyrekte Randle etkili oldu. İkinci çeyreğe Trabzonspor Medical Park iyi başladı ve çeyrek boyunca iyi bir oyun sergiledi. Ancak Trabzonspor, soyunma odasına 35-34 geride giren taraf oldu. Üçüncü çeyrekte takımımız Arroyo’yu durduramayınca fark açıldı ve üçüncü çeyreği de Galatasaray önde kapattı. Dananın kuyruğu da son çeyrekte koptu. Galatasaray Liv Hospital kaçtı, Trabzonspor Medical Park kovaladı. Son 3 dakikaya 71-66 geride girdik. Tutku’nun üçlüğü ile farkı 2 sayıya indirsek de Arroyo serbest atış çizgisinden 2/2 attı. Zoran Erceg’in de 2/2 atmasının ardından maç 69-75 rakip takım üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maçtan notlar:

Bugün koç Hakan Demir maçı sadece ama sadece izledi. Son haftalarda olduğu gibi hamle yapması gereken yerlerde ya geç kaldı, ya da yapmadı.  Kötü oynayan oyuncuları (Başta Stoll) oyundan alınması gerekirken oyunda kaldı, çıkarıldığında ise Hakan Demir ile kısa ve biraz gergin bir diyalog yaşadı. 

*Hakemler bugün müdahale olmasa dahi yaptığımız her şeye faul çaldı, ancak bizim oyunumuza göre daha sert oynayan Galatasaray’ın yaptığı fauller es geçildi.

*Can Maxim Mutaf bugün süre almadı. O kadar etkin ve başarılı resmi sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız var ki(!), oynamayan oyuncumuzun neden oynamadığını öğrenemiyoruz.

*Bugünün başarılı isimleri ekibimiz adına 11 sayı, 6 asist ile Tutku Açık, 13 sayı, 3 asist ile Jerome Randle, 14 sayı, 4 ribaunt ile Kirk Penney ve 9 sayı, 11 ribaunt ile Kaya Peker oldu.

 

***Bu yazımda sezonun genel değerlendirmesi ve Trabzonspor’a maddi manevi zarar veren, terbiyesizlik yapan, başarısızlığa sebep olan, Trabzonspor’u babasının tarlası sananlar hakkında pek çok şey söylemedim. Ama yönetimle, teknik ekiple ve takımla ilgili bilenenleri-bilinmeyenleri, kısaca her şeyi 4 Mayıs’taki sezonun son maçından sonra sezon değerlendirmemde yazacağımdan şüpheniz olmasın, saygılar…