Nexus 5 ve yeni Nexus 7'ye sahip olanlar, bugüne kadar Google'ın hızlı güncellemelerinin tadını çıkardılar. Ancak Google'ın yayınladığı listeyle bu cihazların güncelleme yolunun sonuna geldikleri anlaşıldı.

Bir Google destek sayfasında yer alan güncelleme tarihleri listesi, Nexus 5 ve Nexus 7 için Nougat güncellemesinin "garantili olmadığını" söylüyor. Bu "garantiyi" 2015'te kaybeden Nexus 5 ve Nexus 7'nin güncellenme ihtimali tamamen ortadan kalkmış değil, ancak telefonların Google'ın listesinde de yer almıyor olması, güncellenme ihtimalinin çok düşük olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte Nexus 5 ve Nexus 7 için her şey bitmiş değil. Google, üç yıl boyunca güvenlik yaması sunma garantisi verdiğinden bu cihazlar, gelecekte güvende kalmaya devam edecekler. Phandroid'in ortaya çıkardığı güncelleme planları, Android güncellemesi almayacak bir sonraki telefonların Nexus 6 ve Nexus 9 olacağını söylüyor. Bu telefonların güncelleme garantisi süresi Ekim 2016'da sona erdiğinden "Android O"yu muhtemelen görmeyecekler. Nexus 6P ve Nexus 5X ise Eylül 2017'ye kadar güncelleneceğinden, Android Nougat'tan bir sonraki büyük güncellemeyi alabilirler.