Google'ın geçtiğimiz Salı gerçekleşen "Made by Google" etkinliğinde Pixel telefonlar ve diğer donanım duyurularının yanında gözden kaçmış olabilecek önemli bir yenilik daha vardı. Google, bu etkinlikte yepyeni bir Android sürümünün daha duyurusunu yaptı: Android 7.1.

Yeni Pixel telefonların Android 7.1'le çalışan ilk cihazlar olacağı biliniyor. Geçtiğimiz yaz görücüye çıkartılan Android 7.0 Nougat'ın aksine, bu yeni sürüm için ayrıca bir duyuru tarihi ya da kullanıcıların denemesi için bir beta sürüm söz konusu değil.

chip.com.tr'nin haberine göre 4 Ekim'deki etkinlikte aslında Google'ın yaptığı duyurularda Pixel telefonların hangi özelliklerinin Android 7.1'in bir parçası olacağı ve hangilerinin bütün telefonlara geleceği konusunda bir açıklık getirilmemişti. Bu etkinliğin ardından Google nihayet kafa karışıklığını ortadan kaldırmak adına bir açıklama yaptı. Buna göre Android 7.1'e gelen onaylanmış yeni özelliklerin listesi şöyle:

Gece Işığı
Dokunma/ekran performansı geliştirmeleri
Hareketler (Parmak izi aşağı kaydırma hareketi – opt-in)
Kesintisiz A/B sistem güncellemeleri
Daydream VR modu
Geliştirici özellikleri
Manuel depolama yöneticisi
Pixel telefonlar için duyurulan Google Assistant ve sınırsız fotoğraf yükleme özellikleri şimdilik yalnızca Pixel'e özgü gibi duruyor.