TRABZON (AA) - Türkiye'de düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren 40 eserin sergilendiği Bilim ve Sanat Şenliği, Trabzon'da yapıldı.

Ortahisar ilçesindeki Zağnos Vadisi'nde, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen şenliğe, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Öz, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, "Gençlik Haftası" dolayısıyla düzenlenen şenliği çok önemsediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu şenlikleri maalesef buruk yaşıyoruz. Çünkü şehitler veriyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Maalesef bu coğrafyada huzurlu şekilde yaşamamamız için her türlü oyun oynanıyor ancak milletimiz bu ülkede sonsuza dek yaşamakta kararlıdır. Bunun için çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, bölgede ve dünyada söz sahibi olmaya gayret göstereceğiz."

Trabzon'un eğitim, kültür ve sanatta güçlü birikimi ve altyapısı olan bir şehir olduğunu ifade eden Öz, şöyle devam etti:

"Trabzon'da proje kültürü oturmuş ve gelişmiş durumdadır. Anaokulundan liseye kadar bütün okullarımızı daha nitelikli ve donanımlı hale getirmek için ekip ruhuyla çalışıyoruz. Bu çalışmalarda kuşkusuz en büyük pay sahibi öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenleridir. Kent genelinde inşaat ve proje aşamasında 500 civarında derslik sayımız var. Devletimiz bu alanda çok önemli yatırımlar yapılıyor. Zeki çocuklarımız için yaptırılan bilim sanat merkezi de önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişecektir. TÜBİTAK ile oluşturmayı planladığımız Bilim Merkezi'ni de çok yakında hayata geçireceğiz. Üniversitelerimiz de proje üretme kapasitemizi her geçen gün arttırmaktadır. En fazla proje üreten il olduğumuz için bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da Trabzon'un bilim sanat şenliklerinde sunulan projelerle farkını ortaya koyduğunu dile getirerek "Daha yaşanılabilir bir Trabzon için hep birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Uygarlığın kenti olmada bilim ve sanatın rolü ve önemi çok büyüktür. Bu yüzden belediyemizin tüm imkanlarını bu uğurda seferber ediyoruz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş ise Zağnos Vadisi'nde açılan stantlarda 40 başarılı projenin sergilendiğini aktararak öğrencilere proje yapma kültürünü aşılamayı amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler, Türkiye genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren 40 bilim ve sanat eserinin bulunduğu standları gezdi.