Gebelik döneminde merak edilen soruların bazıları yukarıda bahsettiğimiz yönde oluyor. Ancak bu demek değildir ki hepsi bu kadar. Gebe bir anne adayının merak ettiği ve kafasında dolaşan o kadar çok fazla soru var ki aslında olayın heyecanıyla da bunları doktoruna soramıyor. Anne adayında her zaman bir karamsarlık hali vardır ya bebeğime bir şey olursa? Sorusu anneyi her zaman tedirgin eder. Aslında bu normal bir süreçtir gerek hormonların değişimi gerekse annenin psikolojik olarak yaşadıkları bu endişeli durumun içinden çıkamamasına neden olur. Bu sorular dokuz ay gibi bir süre boyunca devam ettiği içinde bazı annelerin psikolojik anlamda etkilenmesine neden olmuştur.

Bu tarz sorularla artık kafanızı meşgul etmenize gerek kalmayacak çünkü e-gebelik hamilelik uygulaması anne adaylarının kafasındaki soru işaretlerinin hepsini tek bir kalemle çizebiliyor. Bir annenin yapması gereken her şey uygulama içerisinde geniş  bir şekilde ele alınmış durumda. Üstelik aklındakileri de not alabilme gibi bir seçeneği olduğu için unutma ihtimalide ortadan kaldırılmış oluyor. Gebelik süreci içerisinde en önemli konulardan biri de babayı süreç içerisine dahil edebilmektir. Çünkü annelik henüz bebek doğmadan meydana gelen bir durum olduğu için dokuz ayın sonunda anne bebeğe hazır olacaktır. Ancak baba için bu söz konusu değildir baba bebek doğduktan sonra babalığı yaşayabileceği için sürece sonradan dahil olacaktır.

Gebelik takibi süreci içerisinde en faydalı konulardan biri de babanın sürece uygulama ile katılmasıdır. Baba uygulamadan bebeğin gün gün olarak gelişimini ve annenin de fizyolojik ve ruhsal durumunu da mercek altında bulunduracaktır.

Bu sayede annenin de hamilelik takibi yapabilmesi babanın da alacağı yük paylaşımı nedeniyle biraz daha hafifleyecektir. Değerli bayanlar unutmamalısınız ki siz gebeliğiniz boyunca çok hassas bir durumdasınız ve siz istemeseniz bile bu sizin günlük yaşantınızı doğrudan etkileyecek olan bir durumdur bu nedenle de https://play.google.com/store/apps/details?id=com.egebelik gibi gebelik uygulaması size her zaman avantaj kazandıracaktır. Çünkü ne kadar bilinçli bir şekilde hareket ederseniz kendi rahatlığınız içinde o kadar faydalı olacaktır.