Evde ve işyerinde iyi bir zaman geçirmek için en pratik yöntem televizyondan mükemmel bir sinema izlemektir. Ancak bunun için Türksat uydusuna bağlanabileceğiniz bir uydu alıcısına geçmelisiniz. Üstelik bu uydu alıcısının bazı özelliklere sahip olması gerekir. İyi bir sinema deneyimi yaşayabilmek için HD görüntü özelliğine sahip bir Kablo TV uydu alıcısına şimdiden bakmalısınız. Bu yazımızda, uydu alıcısı almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilgi veriyoruz.

İşte dikkat edilecekler…

  1. Çok pahalıya aldığınız bir televizyonunuz var ve bu televizyon yüksek HD performansıyla size mükemmel bir film deneyimi yaşatacak. Türksat uydusuna bağlanmak için aldığınız HD uydusunun da aynı özellikleri desteklemesi gerektiğini unutmayın. Eğer uydu alıcısında scart kablo çıkışı bulunuyor ve televizyona bu kabloyla bağlanıyorsa, HD yayın tadını çıkaramazsınız.

  2. HD yayın elde edebilmek için HDIM çıkışına sahip bir uydu alıcısına sahip olmalısınız. Bu çıkışa sahip uydu alıcısını, HD televizyonunuza bağladığınızda Türksat uydusundaki tüm sinema kuşaklarını mükemmel şekilde izleyebilirsiniz.

  3. Uydu alıcısı fonksiyonel özelliklere sahip olsun diyorsanız, linux tabanlı uydu alıcıları kullanmalısınız. Standart özelliklere sahip uydu alıcıları, Türksat uydu frekansına bağlanmanıza yarar. Gelişmiş özelliklere sahip olanlarla ise; yayın durdurma ve kaydetme, internet üzerinde dolaşma gibi niteliklere de sahip olabilirsiniz.

  4. Linux tabanlı uydu alıcıları sayesinde birçok medya kanalını televizyonda çalıştırabilmek mümkün hale geliyor. Çünkü Linux tabanlı bir uydu alıcısı Jpg, Vlc, gom gibi birçok farklı video ve görsel destekleyicilerini de çalıştırıyor. Böylece televizyonunuzda birçok medyayı çalıştırma imkanınız oluyor.

  5. Diğer bir husus ise, uydu alıcısında yer alan ara birimin oldukça işlevsel olmasıdır. Karma karışık bir menü sunan uydu alıcılarıyla boğuşmak durumunda kalabilirsiniz. Bunun yerine, en çok takip ettiğiniz kanalları daha kolay düzenleyebileceğiniz arayüz sunan bir uydu alıcısını tercih etmelisiniz.

Son olarak şunu da ifade edelim: İyi bir uydu alıcısı için fiyata çok fazla takılmamanız gerekir. Çok ucuz bir uydu alıcısından mükemmel bir performans asla alamazsınız. Bunun yerine Türksat kampanya imkanlarından faydalanarak, en iyisini en uyguna getirin!