Önceleri iPhone'lara sunulan GIF arama ve gönderme özelliği artık Android telefonlara da geldi. Artık bu cihazlarda da hareketli görüntüleri kolayca arayıp arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz. Ancak gelen bir yenilik daha var ki bu herkesin işine fazlasıyla yarayacak...
    
Normalde 10'dan fazla fotoğrafı karşı tarafa gönderebilmek mümkün değilken, Whatsapp yeni sürümle bu sayıyı 30'a çıkarmış durumda. Bu da kullanıcıları önemli bir sınırdan kurtarmış oluyor. Ancak Whatsapp kullananlara kötü bir haberimiz de var.
    
Whatsapp artık bu telefonlarda çalışmayacak 


Whatsapp bu haftadan itibaren zamanında çok satan; ancak artık esamesi okunmayan telefonlara olan desteğini çekiyor. Bu telefonlardan desteğin çekilmesiyle Whatsapp da artık bu cihazlarda çalışmayacak. 

Peki hangi telefonlar Whatsapp'tan mahrum kalacak?
    
Bugünden itibaren WhatsApp, iPhone 3G ve bazı Android telefonlarda kullanılamayacak. BlackBerry ve Nokia için ise farklı politikalar izlenecek. Android 2.2 sürümü ve aşağısı, başta iPhone 3GS olmak üzere iOS 6 ve aşağısı ve Windows Phone 7 ile çalışan akıllı telefonlar WhatsApp erişimine kapatılacak.
    
BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 işletim sistemine sahip telefonlar da WhatsApp desteğini kaybedecek. Ancak firma 30 Ocak 2017 tarihine kadar süre tanımış durumda. Bu tarihten sonra onlar da WhatsApp kullanamayacak.
    
Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan platformun, eski işletim sistemi sürümlerinde sayısız açık riski bulunduğu için böyle bir karar aldığı söyleniyor. Eski sürüm telefon kullananlarsa yeni bir akıllı telefona geçiş yapmak zorunda kalacak.
    
Mesajlar artık tek tıkla silinebilecek 

WhatsApp'a uzun süredir beklenen bu özellikle kullanıcılar istedikleri iletileri iptal edebilecek. Bunu yapmak ise oldukça basit.
    

Gönderdiğiniz mesaja tıkladıktan sonra açılan menü sekmesinden "İptal et" (Revoke) diyerek iletinizin karşı tarafa ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz.
    
WABetaInfo'nun aktardığına göre alıcı tarafından okunan mesajlar, video ve fotoğraflar da silinebilecek.
    
iOS 2.17.1.869 kodlu beta sürümünde ortaya çıkan yeniliğin resmi olarak kullanıcılara ne zaman dağıtılacağı ise bilinmiyor.
    
Whatsap'ın az bilinen diğer özelliklerini biliyor musunuz? 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, artık iyice eskiyen akıllı telefonunuzu bu Noel tatilinde bir yenisiyle değiştirmeniz için oldukça geçeli bir sebep sunmaya hazırlanıyor.
    
Kullandığınız cihaz Android 2.3 Gingerbread, Windows Phone 7 ya da iOS 6'dan daha eski versiyonlardan biriyle çalışıyorsa ve WhatsApp'tan vazgeçemeyecek gibiyseniz büyük bir ihtimalle mevcut telefonunuzdan vazgeçmek durumunda kalacaksınız. WhatsApp aslında bunun ilk işaretlerini 2016'nın başlarında yaptığı bir duyuruyla vermişti.

    
Firma söz konusu duyuruda "insanların büyük çoğunlukla kullandığı mobil platformlar üzerindeki kendi çabalarına odaklanabilmek için" eski işletim sistemleriyle çalışan telefonlarda bu hizmeti devredışı bırakmanın kıyısında olduğunu belirtmişti. Yetkililer bu sayede uygulamanın gelecekte genişletmeye ihtiyaç duyacakları yetenekleri için de bir yol açılacağını ifade etmişti.
    
Öyle görünüyor ki bu ilk açıklamada da olduğu gibi firma eski Android, Windows ve iOS cihazlarına yönelik desteği kesmek için bu yılın sonuna kadar bekleyecek. Diğer yandan eski BlackBerry ve Nokia cihazları için bu tarihin 30 Haziran 2017'ye çekildiği belirtiliyor.