Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vakfıkebir’de mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Vakfıkebir Belediyesi meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Vakfıkebir’in çok köklü bir ilçe olduğuna değinen Başkan Gümrükçüoğlu, Vakfıkebir’e hizmet bakımında her zaman özel önem verdiklerini ifade etti. 
 
“Vakfıkebir Trabzon’un batı tarafında bir kutup noktası gibidir” giyen Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu bakımdan bizim hizmet yönünden özel önem gösterdiğimiz bir yerdir Vakfıkebir. Eski bakanlarımız Sayın Faruk Özak, Sayın Erdoğan Bayraktar ve milletvekillerimiz buraya her zaman özel önem vermiştir. Vakfıkebir’in önemli bir ağırlığı oldu. Bu ilçenin evladı, milletvekili adayımız Muhammet Balta Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak ülkemize hizmet etti. Tüm bu idarede yetkili olan siyasilerimiz Vakfıkebir’de organize sanayi bölgesi olsun, yurt yapımı olsun, turizm meslek lisesi olsun, bu bölgeye hizmet eden hastanenin geliştirilmesi olsun her alanda Vakfıkebir’e sahip çıktılar. Şimdi biz bu yapılaşmaları devam ettireceğiz. Bizim işimiz 7 Haziran’da bitmiyor. 7 Ağustos’ta da buradayız, 7 Eylül’de de buradayız, kış geldiğinde de buradayız. Bize yetki verdiğiniz sürenin sonuna kadar Allah (c.c.) ömür verirse hizmete devam edeceğiz. Allah (c.c.) izin verirse beş yılın sonunda diyeceğiz ki ‘iyi ki büyükşehir olmuşuz, iyi ki ilçe belediyelerimiz bütün mülkü hudutlarına hizmet etme sorumluluğunu almışlar.’”

VAKFIKEBİR’DE 1,5 MİLYONLUK YOL BETONLAMASI YAPACAĞIZ 
Vakfıkebirli muhtarlarla yaptığı değerlendirme toplantısında yaz sezonunun gelmesiyle birlikte büyük bir hizmet seferberliği başlattıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Trabzon’un dört bir tarafında hizmete başladık. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nden Vakfıkebir’de 1 milyon 230 bin TL’lik yol betonlaması düştü. Biz bunu 1,5 milyona kadar da yükselteceğiz. Yol betonlamasının yanında asfaltlama da yapıyoruz. Mayıs ayının başında asfalt üretmeye başladık. Trabzon il genelinde şu ana kadar 53 bin 554 ton asfalt üretmiş ve sahaya sermiş durumdayız. Neyle yapıyoruz bunu? Merkezde son teknoloji ile yaptığımız asfalt plentimiz var. Saatte 240 ton asfalt üretiyor. Müthiş bir kapasitesi var. Bir de Of’ta asfalt plentimiz var. Saatte en fazla 60 ton asfalt üretebilir. O plent zaten o bölgeye hizmet ediyor. Merkezde bir plentimiz daha vardı. Onu Ortahisar Belediyesi’ne verdik. Ama bizde diğer ilçelerimiz gibi Ortahisar’a da hizmet ediyoruz. 10 bin 250 bin ton asfalt sermiş durumdayız Ortahisar’a. Bir de planımızda ne var? Trabzon’un batı tarafına da bir plent kuracağız. Bu plent Tonya, Şalpazarı, Beşikdüzü, Çarşıbaşı ve Vakfıkebir’e hizmet edecek. 

VAKFIKEBİR’E 5 BİN 600 TON ASFALT SERDİK, 
BUNU EN AZ 10 BİN TONA ÇIKARTACAĞIZ 
Şu ana kadar Vakfıkebir’de 5 bin 600 ton asfalt serdik. Devam edeceğiz. Bu sene Vakfıkebir’e en az 10 bin ton asfalt sereceğiz. Yalıköy’de çok güzel bir asfalt çalışması yaptık. Gelirken de talimat verdim, betonunu verin ilçe belediye başkanım kanavaları yapsın, o yolu örnek yol haline getirsin dedim. Biz öyle iki yılda altımızdan çıkacak yol yapmak istemiyoruz. En az 10 yıl dayanacak iş yapıyoruz. Bu yıl Trabzon il genelinde 20 milyonluk yol betonlaması yaptığımız gibi 30 milyonluk da asfaltlama yapacağız. 5 yılda yollara en az 300 milyon harcarız. 300 milyondan daha fazla da su kanala harcarız. Beş yılsonunda ‘benim suyuma bakılmadı, yoluma bakılmadı’ diyen kimse kalmayacak.”