Hastanenin Acil Servisi'ne bayılma nedeniyle başvuran 63 yaşındaki İsmail Hakkı Taşgın, daha sonra Yoğun Bakım Ünitesi'ne yatırılırken 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarıyla yapılan görüşme sonucu Taşgın'ın organları bağışlanırken KTÜ Farabi Hastanesi Organ Nakil Cerrahı Dr. Serdar Topaloğlu ve ekibi tarafından çıkartılan organlarından böbreklerin her ikisi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne, karaciğeri Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne gönderildi. Böbreklerin biri 51 diğeri ise 56 yaşlarındaki erkek hastalara, karaciğer de 43 yaşındaki erkek hastaya başarılı bir şekilde nakledildiği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Sevtap Ekim, organ bağışının önemine değinerek, Taşgın'ın bağışlanan organları 3 hastaya umut olduğunu söyledi.

Dr. Ekim, "Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan böbrek, karaciğer, kalp, göz gibi organların geri dönüşümsüz olarak fonksiyonları kaybetmeleri, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Bu nedenle sağlık kurumları olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içindeyiz.14.Mart.2012 günü Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Acil Servisine bayılma nedeniyle başvuran 1949 doğumlu İsmail Hakkı Taşgın isimli hasta yoğun bakım kliniğimize yatırılmış ve hastamızda 17 Mart .2012 tarihinde beyin ölümü gerçekleşmiştir .Hasta yakınlarıyla yapılan görüşme sonucu yakınları çok duyarlı davranarak hastamızın organlarını bağışlamıştır. Hayatını kaybeden İsmail Hakkı Taşgın'a Allah’tan rahmet diler, yakınlarına başsağlığı dileriz.Yakınlarının duyarlı ve insancıl davranışları sonucunda ülkemizdeki yaşam ümidi bekleyen kalplere umut ışığı olmuştur" dedi.