Tepe, "Yapılan çağrıların yüzde 90'ının asılsız olduğunu görüyoruz. Sabit ve mobil operatörler tarafından yapılan aramalara ait bilgileri artık görebileceğiz. Asılsız çağrı yapanları tespit edeceğiz." dedi.

Dr. Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kendilerine gelen çağrıların, en çok 65 yaş üstü hastalara ait olduğuna dikkat çeken Tepe, şöyle dedi: "Erkeklerde 4 bin 831, bayanlarda ise 4 bin 415 kişilik 65 yaş üstü hastamıza müdahale ettik. Çağrıların çoğu, 8 bin 895 çağrı ile en çok medikal alan ile alakalı geliyor."

Tepe, 112'ye gelen asılsız ihbarlar hakkında da bilgi verdi. Bu yılın ilk altı ayında toplamda 101 bin 458 çağrıya cevap verdiklerini ifade eden Tepe, şöyle devam etti: "Bu çağrıların 10 bin 453'ü harici dışındaki 91 bin çağrı asılsız ihbarlardı. Yapılan çağrıların yüzde 90'ının asılsız olduğunu görüyoruz. Sabit ve mobil operatörler tarafından yapılan aramalara ait bilgileri artık görebileceğiz. Asılsız çağrı yapanları tespit edeceğiz. Bu sayede yapılan asılsız çağrıları azaltacağız. Gereksiz çağrılarla 112 çalışanları meşgul edilmemelidir."