Türkiye’nin birçok şehrinde bugün 12.12.12 çılgınlığı yaşandı. Dünyada milyonlarca kişinin beklediği bu tarih Türkiye’de de evlenecek çiftlerin nikâh kıymak, evlilik teklifi etmek için seçtiği bir gün oldu. Bu tarihte evlenmenin kendilerine uğur getireceğini düşünen çiftler, nikah dairelerinin yolunu tuttu. Bu özel tarihe Trabzon’da bir grup öğrenci ise kitap okuyarak girdi.

Şehrin en önemli merkezlerinden olan Meydan Parkı’nda toplanan Kanunu Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci ve öğretmen, okumanın önemine dikkat çekmek için saatler 12.12’yi gösterirken kitap okumaya başladı. Oradan geçen bazı vatandaşların şaşkın bakışları arasında bir süre kitap okuyan öğrenciler, daha sonra okullarına döndü.

Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Çakıroğlu, herkesin kendince farklı bir girişimde bulunduğu bu özel tarihte (12.12.12) kitap okumanın önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Toplumda ve öğrenciler arasındaki okuma oranının düşüklüğünü işaret eden Çakıroğlu, “12 Aralık 2012 günü saat 12.12’yi gösterirken öğrencilerimizle birlikte bir süre kitap okuduk. Amacımız okumanın önemine dikkat çekmekti. Bu konuda kamuoyunun dikkatini çekebilirsek faydalı bir iş yapmış olacağımıza inanıyorum.” dedi.