Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının yeni yönetmeliğe göre kutlanmaya başlamasının ardından başlattığı Alternatif 19 Mayıs Kutlamasında bu yıl renkli görüntüler yaşandı.
Resmi törene katılmayan CHP'liler TEDAŞ önünden Meydan Parkı'na yürüyeş yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen CHP'lilerin coşkusu ise görülmeye değerdi. Yürüyüşe CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu  ile çok sayıda parti üst düzey yetkilisi katıldı.
Yürüyüşe CHP'nin yanısıra ADD, ADK ve ÇYDD ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve yüzlerce vatandaş katıldı.

KAHRAMAN TRABZONLULARLA
GURUR DUYUYORUM

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu konuşmasında kahraman Trabzonlularla her zaman övünç duyduğunu ifade ederek “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak basyığında onu karşılayanların en önünde yer alan Trabzonlulardı. İşte bu yüzden bugün meydanlar dolu Trabzon’da. Kahraman Trabzon her zaman olduğu gibi yine kendini göstermiştir.

Bugün zafer coşkumuzu sindirmek isteyenler, kutlamaları salon programlarına sıkıştıranlara ve  milli şuururmuzu unutturmaya çalışanlara inat sokaklardayız. Sizinle guru duyuyorum.

Bu AK Parti zihniyeti gelecek nesillerin önünü açmak, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek yerine 4+4+4 ile biat etmeyi öngören bir sistemi çocuklarımıza dayatmaktadır. İşte bu nedenle AK parti Sandıkta kalacaktır. Ayrıca CHP Anayasa’nın değişmez 3 maddesini değiştirmemek içinde dimdik durmaya devam edecek bu yasayı değiştirtmeyecektir” ifadlerini kullandı.

19 MAYIS BAŞKALDIRIŞ GÜNÜDÜR

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise yaptığı kısa konuşmada 19 Mayıs’ın emperyayizme karşı başkaldırış dünü olduğunu ifade ederek “Biz son nefesimişze kadar 19 mayıslara sahip çıkacağız. Bunu Trabzonlular olarak hep birlikte yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılan vatandaşlar hep birlikte horon oynadı.