61SAAT HABER SERVİSİ - Bizim Neslin Uşakları eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerinin yanında Trabzon’da gerçekleştirdiği BNU buluşmaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bu yıl 2.’si Novotel’de seçkin çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleştirilen geceden elde edilen gelirler Trabzonlu öğrencilerin eğitimine harcanması, bu buluşmaya büyük bir anlam da yüklemiş oldu.

Geceye BNU Başkanı Sefa Bayar Yavuz, yöneticilerinin yanı sıra TFF Yöneticisi İbrahim Usta, Trabzonspor AS Başkanı Ahmet Çubukçu, Trabzonspor Başkan Adayı-İşadamı Celil Hekimoğlu gibi önemli isimlerde yer aldı.

BNU AİLESİ BÜYÜYOR

Gecenin açılış konuşmasını BNU Başkanı Sefa Yavuz Bayar yaptı ve geceye katılan tüm konuklara teşekkür etti. Trabzon’un gelişip kalkınmasında BNU olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek adına ellerine geleni yaptıklarını ifade eden Sefa Yavuz Bayar, ‘Trabzon herşeyin en iyisini hak eden bir şehirdir, bizlerde bu şehrin evlatları olarak, sanat ile, kültür ile, eğitim alanındaki faaliyetlere destek vererek sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada hepimiz bir aile gibiyiz ve her yıl ailemizin bireylerinin sayısı artarak devam ediyor. Bu da sizim sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bizlere gösteriyor.

Bu manada geceye katkı sağlayan, bizleri kırmayarak bu geceye katılan, katılamasalar da gönüllerinin bizimle olduğunu bildiğimiz hemşerilerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

 TRABZON HAK ETTİĞİNİ ALMALI

BNU Başkan Yardımcısı Ergun Demirsoy’da Trabzon’un kötü imajının silinmesi adına BNU olarak eğitim faaliyetlerine, kültürel faaliyetlere, sanatsal faaliyetlere ağırlık verdiklerini kaydederek, ‘Bizim en önemli değerlerimiz başında elbette ki Trabzonspor geliyor, ama artık onunla birlikte Trabzon’un bazı değerlerini unuttuğumuz için şehrimiz geçmişindeki kültürel, sanatsal, tarihsel misyonunu yitirmekte.

Türkiye’nin en çok ressam yetiştiren şehrinin kötü olaylarla anılmasını asla istemiyoruz. İşte bu nedenle diyoruz ki BNU olarak Trabzon’u gerçek kimliğine eski o bölgenin abisi, Türkiye’nin kültür sanat kenti ünvanını kazandırmak adına çok gayret vermeliyiz. BNU ailesi buna çok dikkat ediyor, burslar veriyoruz, sokak sanatçıları ile şehrimize katkı sağlıyoruz, sergilere sponsor oluyoruz, ressamlarımıza katkı sağlıyoruz, yazarlarımızın kitap çıkarmalarına destek oluyoruz, bunun gibi birçok faaliyet ile Trabzon’u hak ettiği yerlere taşımanın gayreti içindeyiz, ve buna katkı veren herkese müteşekkiriz’ şeklinde konuştu. 

MELEK: BU UŞAKLAR ÇOK İYİ

BNU Trabzon Buluşmalarında 1.’sinde olduğu gibi 2.’sinde de Trabzon’un değerleri unutulmadı. Trabzon’a önemli hizmetleri olan eski belediye başkanlarımızdan TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek’e, Trabzon’un tanıtımına Sümela’nın şifresi film serifi ile önemli katkılar sağlayan Yönetmen Adem Kılıç’a, Antalya Film Fastivali’nde Tokyo ve İstanbul Film festivallerinde de ödüle layık görülen Trabzon Filmi Kalandar Soğu’nun Altın Portakal ödülüne layık görülen Erkek oyuncusu Haydar Şişman’a plaket taktim edildi. Plakete layık görülen Özkan Sümer, ve Kalander Filmi’nin yönetmeni Mustafa Kara ile bayan oyuncusu Nuray Yeşilaraz’da plakete layık görülmesine rağmen yoğun programları nedeniyle geceye katılamaldılar.

BNU’dan hizmet plaketi alan TEV Başkanı Hasan Melek gösterilen ahde vefa nedeniyle çok duygulandığı, gerçekleştirilen organizasyondan da çok mutlu olduğunu belirterek, ‘Trabzon çok güzel bir şehir, bakınız burada İstanbul’dan gelmiş değerli evlatlarımız var. BNU’yu taktir ediyorum, çok iyi uşaklar bunlar, onlarla övünüyorum, gururlanıyorum. İyi ki varlar, Trabzon’umuz böylesine etkin, genç ve çalışkan evlatları ile daha iyi yerlere gelecektir’  şeklinde konuştu.

ADEM KILIÇ: TRABZON’UN GERÇEK YÜZÜ

Gecede ödül alan ünlü yönetmen Adem Kılıç ise, BNU’nun tertip ettiği bu güzel gece ile  Trabzon’un ne kadar sosyal bir şehir olduğunu, unutulan eski günlerini hatırlattığını belirterek, ‘BNU’nen her zaman yanındayım. Harika işler çıkarıyorlar. Trabzon için emek ediyorlar, gayret ediyorlar, şehirlerini terk etmiyorlar. Ama Trabzon ne yazık ki geriye gidiyor, sanatta, sosyalitede. İnsanlar artık damlarda, evlerinde eğleniyorlar. Kısıtlanıyorlar. Kendi değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Ben Sümela Şifresi serisi ile sadece Türkiye’ye değil tüm dünyada bu markanın değerini büyüttüm, ve şehrim adına çalışmaya gayret etmeye devam edeceğim ve bu uğurda gayret veren herkese de her zaman destek olacağım’

Gece ünlü sanatçı Soner Olgun’in seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve sahne gösterileri ile devam etti.