Artvin'in Hopa ilçesinde Kadın Sığınmaevi'nde barınan anne Ö.D.'nin bir kursta olduğu sırada fenalaşan ve kalbi durduğu ileri sürülen 2 yaşındaki kızı Derya D., tedavi altına alındığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Olaydan sonra kızının başına vurulması sonrasında olayın meydana geldiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunan anne Ömürsu D.' ye bir destek de, aileye sahip çıkan koruyucu anne Derya Topal'dan geldi. Derya Topal, çocuğun kafasının ardında darp izi olduğunu ileri sürerek, 'Biz Derya bebeğin darp edilip, boğulmaya çalışıldığından şüpheleniyoruzö dedi, olayın arkasını bırakmayacaklarını söyledi.
YAŞASA BİLE YATAĞA BAĞLI KALACAK

Olay Hopa ilçesi Kadın Sığınma Evi'nde 16 Şubat'ta meydana geldi. 2 yaşındaki kızı Derya D. ile birlikte Kadın Sığınma Evi'nde kalan Ö.D., olay günü kızı Derya'yı sığınma evinde bir arkadaşına bırakarak Milli Eğitim Merkezi'nce verilen kursa gitti. Ancak saat 09.30 sıralarında sığınma evinden kalbi duran kızının hastaneye kaldırıldığı haberini aldı. Derya bebek, Hopa'da yapılan kalp masajıyla hayata döndürülerek ambulans helikopterle önce Trabzon'a, buradan da Samsun Medical Park Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan bebeğin beyninin, uzun süre oksijensiz kaldığı için hasar gördüğü saptandı. Halen yoğun bakımda yaşam savaşı veren minik kızın, yaşasa bile yatağa bağlı kalacağı öğrenildi.

KORUYUCU ANNE DERYA'NIN DARP EDİLİP BOĞULMAYA İSTENDİĞİNDEN ŞÜPHELENİYORUZ

Bu arada, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde esnaflık yapan koruyucu anne Derya Topal da, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşadıklarını anlatan Topal, ? Çocuk anne karnında iki aylıkken aile benim evime taşındı. Maddi durumları iyi olmadığı için apartman sakinleri olarak aileye destek çıktık. Anne ve baba aralarında yaşanan sorundan dolayı ayrılmak zorunda kalınca bebeğin bakımını ben üstlendim. Bu nedenle de bebeğe benim adımı verdiler. Derya çok güzel ve sağlıklı bir bebekti. Ayrılan eşeler arasında sorunlar büyünce Ö.D. ve Derya, Artvin'in Hopa ilçesindeki Kadın Sığınma Evi'ne yerleştiler. Anne Mili Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ahşap işleme kursuna gittiği sırada sığınma evinden arandı ve Derya bebeğin kalbinin durduğu ve hastaneye kaldırıldığı haber verildi. Hopa Devlet Hastanesi'nde kalp masajıyla hayata döndürülen Derya, ambulans helikopterle Trabzon'a gönderildi, ardından da Samsun Medical Park Hastanesi'ne sevk edildi. Derya'ya sürekli farklı teşhisler konuldu. Yoğun bakıma alınan bebeğin yüksek ateş, beyin sapında iltihaplanma saptandı. Her gün tetikte bekledik. Doktorlar sürekli farklı şeyler söylüyor. Çocuğun kafasının arkasında bir darp izi var. Ama bu bize hiç söylenmedi. Orada bir çocuk, bir can yatıyor. Kalbinin neden durduğunun ve niye solunumsuz kaldığının açıklanması istiyoruz. Derya'nın darp edilip boğulmak istendiğinden şüpheleniyoruz. Çünkü olayın üstü sürekli kapatılmaya çalışılıyor. Bir kadın bu olayın hemen ardından sığınma evinden farklı bir ile gitmiş, ya da gönderilmiş. Amacımız kimseyi zan altında bırakmak değil. Olayın tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturulmasını ve bebeğimizin başına ne geldiğini öğrenmek istiyoruz. Bunun peşini bırakmayacağızö diye konuştu.

KAYMAKAM DARP VE CEBİR İZİNE RASTLANMADI

Bu arada, olayla ilgili açıklama yapan Hopa Kaymakam'ı Mehmet Ali Özkan, Kadın Sığınma Evi'nde yaşanan olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirterek, konunun üzerine titizlikle gittiklerini söyledi. Özkan, ? Çocuğumuz helikopter ambulansla Trabzon, sonrasında da Samsun'a sevk edildi. Hastanelere yapılan tetkiklerde, 'darp ve cebir' izine rastlanılmadığı yönünde raporla düzenlendi. Ancak yinede olay titizlikle soruşturuluyorö dedi.