Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka, Orhahisar yolu ve Çömlekçi Kentsel Dönüşümünde gelişmeler ne yönde. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ilk olarak Akyazı Stadı ile ilgili olarak soruları yanıtladı. Başkan Gümrükçüoğlu stadın temelinin atılmasından 2 yıl sonra 40 bin kişilik UEFA standartlarındaki stadın hazır olacağını ifade etti.

Akyazı açıklaması

Başkan Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “Trabzon Belediyesi olarak Akyazı’yı tek başımıza yapmıyoruz. TOKİ, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü projede müşterek hareket ediyor. Süreç 4 paydada devam ediyor. Akyazı’da dolgu ihalesi yapıldı. Hiçbir gecikme aksama yok, Eylül sonunda dolgu tamamlanacak. Normal sürenin 8 ay öncesinde bunu yapıyoruz. Dolgu bitip stadın temeli atıldığından sonra 24 aylık sürede EUFA standartlarındaki stat hazır olmuş olacak. Şu anda belirlenen projenin önünde gidiyoruz.”

Çömlekçi’nin durumu

Söz verdiğimiz gibi sloganları olduğunu söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu verdikleri sözleri zamanında yerine getireceklerinin altını çizdi. Gümrükçüoğlu, “Eğer teknik ve finansal noktada bir sıkıntı olur ve süreç uzarsa bunu da kamuoyu ile paylaşıp bilgilendirmemizi yaparız. Biz bu noktada takibimizi sürdürüyoruz.” dedi. Çömlekçi Kentsel Dönüşü ile ilgili olarak da bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu: “Şuanda vatandaşlarla görüşme ve mahsuplaşma aşaması devam ediyor, 6 ay içinde ada ada yıkım yapılacak” diye konuştu.

Diğer projelerin tarihi

Narlıbahçe’de haritacılık çalışmasının yapılmaya devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu Orta Hisar’ın Kentsel Dönüşüm planı içinde olmadığını açıkladı. Başkan Gümrükçüoğlu, “Ortahisar’ın 1000 taşla fonksiyonel düzenlemesi yapılacak” şeklinde konuştu. Pazarkapı dahil tüm Trabzon’un her köşesini güzelleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, 2014 yılına kadar Erdoğdu ve 2016 yılında da Uğurlu-Karşıyaka yolunun tamamlanacağı bilgisini verdi. En son anketlerde Belediye başkanı olarak 1. sırada çıkması ile ilgili olarak da başkan açıklamalar yaptı.

Anket için ne söyledi?

Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “Bu anketlerden bilgim yoktu. Halkımız 2009 mahalli seçimlerde teveccüh gösterdi. Biz de sorumluluk alıp hizmet ediyoruz. Yapılan hiçbir hizmet şahsımızın hizmeti değildir. Halkımızla, çalışanımızla omuz omuza verip yaptığımız çalışmadır. Sokağı süpürenle amirine kadar birlikte yaptığımız işlerdir. Onların teşekkürüne en iyi şekilde yanıt vermek için çalışıyoruz. Biz halkımızın bize olan güveninden ötürü iftihar ederiz, azimle çalışmaya devam ederiz” diye konuştu.

KAYNAK: TAKA GAZETESİ