Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü 4. Proje başvuru çağrı dönemine yönelik bilgilendirme için il yöneticileriyle kahvaltıda buluştu.

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Bozali proje başvuruları konusunda bekledikleri ilginin bir türlü gösterilmediğini söyledi. Bozali “2007-2013 yılları arasında uygulanacak olan Kırsal Kalkınma (IPARD) programında AB fonlarından bu programa ayrılmış olan toplam 29 milyon Avro’luk hibeden en fazla Trabzon’un faydalanması için diğer 41 il ile yarış halindeyiz. Tanıtım konusunda oldukça bonkör davranmamıza rağmen beklenen ilgiyi bulamıyoruz. Bu konuda sayın Vali Dr. Recep Kızılcık’tan ve Ticaret Odası Başkanımız Suat Hacisalihoğlu’ndan destek bekliyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık bu hibelerden herkesin yararlanması gerektiğini dile getirerek “ Önceleri iş yapmak isteyenler kaynak bulabilmek için birilerini araya sokup iş kurmaya çalışıyordu. Artık iş yapma mantığının değiştiğini görüp insanlar fikirlerini proje haline getirmeli ve bu fonlardan faydalanmalı” diye konuştu.

Öte yandan proje kapsamında desteklenecek sektörlerin başlıca su ürünleri işlemesi ve pazarlaması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, arıcılık, süs bitkilerinin yetiştirilmesi, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi hakkında bilgiler verildi.