Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Özdemir’in Başkanlığında, Ergun Ata, Murat Taşkın, Tahir Orhan ve Ömür Avcı’dan oluşan jüri, 54 eseri titizlikle inceledi ve meslektaşlarımızı ödüle layık gördük.

 ZİYAD NEMLİ BÜYÜK ÖDÜLÜ

NEJAT TOPRAK:

Giresun’da doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Akademisini bitirdi. 1970 yılında TRT’ye girdi ve 1972 yılında Trabzon Haber Bürosuna Muhabir olarak atandı. 1975 yılında Ankara Haber Merkezine döndü. Trabzon Haber Bürosu, bağımsız Müdürlük olduktan sonra 1980 yılında Trabzon’da Haber Müdürü oldu ve bu görevini tam 18 yıl sürdürdü. 1998 yılında emekli oldu. Yine basın dünyasından kopamadı ve bir yıl kadar, Bölgesel Karadeniz Tv’nin Haber Müdürlüğünü üstlendi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin, 5 Mayıs 1980’deki ikinci kuruluşunda da kurucular arasında olan Nejat Toprak, Başkan Ziyad Nemli, 1990 yılının 30 Ağustos’unda hayata gözlerini yumunca, Asbaşkan olarak Başkanlığa getirildi. Onun başkanlığı sırasında Cemiyetimiz, şimdiki binasına taşındı. Bu tarihi mekanın restorasyonunda büyük emeği geçti. TRT’deki yıllarını anlattığı “Ben TRT’deyken” adlı bir kitabı da bulunan Nejat Toprak, emekli olduktan sonra Samsun’a yerleşti.

Nejat Toprak’ın, Nilay adında bir kızı, Selim adında da bir oğlu var. Kızı ODTÜ’de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde hocalık yaparken, oğlu Selim Toprak ise aslen Nükleer Enerji Mühendisi olduğu halde, baba mesleğini seçerek, TRT’de muhabir oldu. Halen TRT’nin Bakü bürosunda görevini sürdürüyor.

 
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

SEYFULLAH HACIMÜFTÜOĞLU:

1960 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu. İlkokul tahsilini Karaçam da ortaokul ve lise tahsilini İstanbul ve Denizli de tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında Trabzon Valiliği emrine Kaymakam Adayı olarak atandı. Aynı dönemde Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

1990 ve 2004 tarihleri arasında Anarşi ve Terörle Mücadele Psikolojik Harekât Sınır İl ve İlçeler İnsan Hakları Afet Yönetimi ve Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma konularında çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı. Vilayetler Hizmet Birliği Encümen üyeliği, DOKA Yönetim Kurulu üyeliği ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yaptı. Başbakanlığın Kaynaklarını En Etkin Kullanan Vakıf değerlendirmesinde Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı sıfatı ile kamu vakıfları arasında Türkiye birinciliği ve Milli Eğitim Bakanlığının “Okuldayız” Kampanyasında da Rize Valisi sıfatı ile yine Türkiye birinciliği ödüllerini aldı.

19 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına atanmış ve 16 Eylül 2014 tarihinde ise Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine atanmıştır.

Sayın Hacımüftüoğlu iyi seviyede İngilizce ve Arapça bilmekte olup iki çocuk babasıdır.

SANAT ÖDÜLÜ

AYTEKİN ÇAKMAKÇI:

Türk Sinemasının Muhsin Bey, Arabesk, Tatar Ramazan, Uzlaşma gibi filmlerinin ödüllü Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı, Trabzonlu bir kaptanın oğludur. Babasının tayini yüzünden İstanbul’a yerleşen Çakmakçı, daha 16 yaşında sinemayla ve kamerayla tanıştı.

Set fotoğrafçılığı, reklam kameramanlığı, reklam fotoğrafçılığı ve görüntü yönetmenliği yaptı. Türk sinemasının siyah-beyaz dönemlerinde ünlü görüntü yönetmenleri ile çalışma fırsatı buldu. Bu dönemde ışık teknikleri üzerine yeni denemeler yapmaya çalıştı. Ünlü yönetmenler İrfan Tözüm, Şerif Gören ve Yavuz Turgul’la da çalışma fırsatı bulan Aytekin Çakmakçı, bir döneminin sevilen televizyon dizileri Baba Evi, Şehnaz Tango, Yeni Hayat, Deniz Gurbetçileri, Bizim Ev, Yaprak Dökümü gibi dizilerde görüntü yönetmenliği yaptı.

Yılanların Öcü filmindeki görüntü yönetmenliği ile 23. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülüne layık görülmüştür. Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde dersler verdi. 2009 senesinde buradaki görevinden ayrıldı.

Trabzon'a yerleşen Çakmakçı, burada kamera, ses ve ışık teknikleri üzerine kurs ve seminerler veriyor.

2013 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali'nde "Sinema Onur Ödülü"'ne layık görüldü.

BASIN HİZMET ÖDÜLÜ

 ALTUĞ ATALAY, ÖMÜR AVCI, ENİS YILDIRIM, CAN KARYAĞDI, GÜRKAN ATA, HACI GAYDAN, İSMAİL TOPAL

 BAŞARI ÖDÜLLERİ:

HABER :

- BAHADIR ÖKTEM (KARADENİZİN SESİ GAZETESİ)

"SÜNNETE GELDİLER"

 - MERYEM AKGÜN (KARADENİZİN SESİ GAZETESİ)

"GÜNDÜZ DERSTE, GECE HAPİSTE"

HABER FOTOĞRAFI :

- HAKAN ŞENER (TAKA GAZETESİ)

"CAN PAZARI"

 - BURAK ALTUNÖZ (ANADOLU AJANSI)

"ENGELLİ ASKERE KOMUTAN ŞEFKATİ"

 SPOR HABERİ :

- SELÇUK KILIÇ (ANADOLU AJANSI)

"ŞERİF DEDE İLE HAFİZE NİNE FUTBOLA GERİ DÖNDÜ"

 - MEHMET KARAGÖZ (GÜNEBAKIŞ GAZETESİ)

"BABAM NEREDE?"

 SPOR FOTOĞRAFI :

- OSMAN ŞİŞKO (DOĞAN HABER AJANSI)

"İŞ BAŞA DÜŞTÜ"

 - YUNUS MERMERTAŞ (KARADENİZ GAZETESİ)

"YUH SİZE!"

 
ARAŞTIRMA-İNCELEME :

-AYŞE ÇAKMAK (TAKA GAZETESİ)

"SUNİ ÇİM YILDIZLARI SÖNDÜRDÜ"

 -ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ (HABER61)

"YAVUZ SELİM SAHASININ 100 YILLIK SERÜVENİ"

 RÖPORTAJ :

-NURGÜL GÜNAYDIN (GÜNEBAKIŞ GAZETESİ)

"GURBETTEKİ TRABZON"

 -CELAL KADIOĞLU (KARADENİZİN SESİ GAZETESİ)

"TRABZONSPOR LİGDEN ÇEKİLMELİYDİ)

 TV HABERİ :

-ATİLLA KURTOĞLU (ANADOLU AJANSI)

"FADİME'NİN YÜKTEN KURTULMASI TEMEL'E YARAMADI"

 TV GÖRÜNTÜSÜ :

-FATİH TURAN (DOĞAN HABER AJANSI)

"FENERBAHÇE MAÇI SONU OLAYLAR"

 MİZANPAJ :

- ÖMER SALKI (GÜNEBAKIŞ GAZETESİ)

 - CEVDET KÖSE (SON NOKTA GAZETESİ)

 İLETŞİM FAKÜLTESİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ

 HABER:

BEHRAN KILIÇ (GAZETECİLİK BÖLÜMÜ)

"KİM BU ADAMLAR?"

 RABİA AYKUT (GAZETECİLİK BÖLÜMÜ)

"MARKA YÖNETİMİ BİR SÜREÇTİR"

 NURBAHAR YILDIZ (GAZETECLİK BÖLÜMÜ)

"KARABÜK'TEN TRABZON'A UZANAN BİR SEVDA"

FOTOĞRAF:

ŞÜKRAN ATALAR (GAZETECİLİK BÖLÜMÜ)

"SINIR ÖTESİ GÖZ YAŞI"

 CEBRAİL TAŞDEMİR (GAZETECİLİK BÖLÜMÜ)

"VAROLUŞ"