SERKAN KILINÇ / 61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da 21 gün evliyken, hayatını kaybeden Cavit Bıyıklı'nın ölümüyle ilgili şüphe uyandıran ayrıntılar ortaya çıktı.  

Edinilen bilgiye göre olay Giresun'un Tirebolu ilçesinde yaklaşık 2 hafta önce meydana geldi. Ölüm tarihinden 21 gün önce Almanya'da yaşayan Nuray Bıyıklı ile dünya evine giren Cavit Bıyıklı, eşiyle yaşamak için bu ülkeye gidecekti.

VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNDU
Bu nedenle vize başvurusunda bulunan Bıyıklı, önce Almanya'ya gönderdi. Kendisinin de vize işlemlerinin dolmasını bekleyen Bıyıklı, bu sürede boş durmamak için Giresun'da özel bir şirkette işe girdi. Elektrik arızasında görevli Bıyıklı, Tirebolu İlçesinde bir elektrik direğini tamir edip inerken dengesini sağlayamayarak düştü. Düşmenin sonucunda arkadaşları tarafından önce Tirebolu Devlet Hastanesine kaldırılan Bıyıklı, ardından Giresun Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Burada 3 gün yaşam mücadelesi veren Bıyıklı, yaklaşık 2 hafta önce hayatını kaybetmişti. 

20 GÜN SONRA YURT DIŞINA GİDECEKTİ
Yeğeni Cavit Bıyıklı'nın ölümünde ihmal olduğunu savunan Murat Bıyıklı ise dikkat çeken iddialar ortaya attı. Yeğenin 21 gün önce Nuray Bıyıklı ile hayatını birleştirdiğini ve vizesini beklerken zaman geçirmek için Tirebolu'da çalışmaya gittiğini kaydeden Murat Bıyıklı, "20 gün sonra yurt dışına gidecekti. Eşini yolladıktan sonra boş kalmamak, can sıkıntısını gidermek için Tirebolu da işe girdi. Daha önce çalıştığı şirketten bir arkadaşı vardı orada.


DİREKTEN DEĞİL, FINDIKTAN DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER
Elektrik direğine çıktılar beraber aşağı inerken düştü. Tirebolu Devlet hastanesine gittiler. Sigortası olmadığı için direkten düştüğünü ifade etmediler. Bunun yerine fındıktan düştüğünü söylediler. Oradan da Giresun Devlet Hastanesine sevk ettiler. Ama oraya da fındıktan düştüğü söylenince fazla dikkate almadılar. Direkten düştüğünü söyleseler, teferruatlı bir şekilde MR'ı çekilecek, filmi çekilecekti" dedi.

18 SAAT SONRA AMELİYATA ALINDI

Yeğeninin 18 saat üstüne ameliyata alındığını kaydeden Murat Bıyıklı, "Daha sonra yapılan tahliller sonrasında kanama olduğu anlaşılınca 18 saat üzerine ameliyata aldılar. Düşmesi sonuncunda hem kolu kırılıyor. Bağırsağında patlama oluyor. Ameliyata alındı ama kana karıştığı için zehirlenme oldu. Kalbi durdu. Bitkisel hayatta kaldı ve ne yazık ki kaybettik" dedi.  

AİLESİNE 1 GÜN SONRA HABER VERİLDİ
Yaşanan bu süreçte ailesinin olaydan haberdar edilmediğini kaydeden Murat Bıyıklı, "Ameliyat esnasında doktorlar ailesini istediler. Arkadaşları bilgi vermemek bazında kendileri imza attı. Durumu ciddiye düşünce doktorlar ailesinin olması gerektiği söyledi. Daha sonra bizi arıyorlar. 24 saat üzerine bizi aradılar. Olay Cumartesi saat 11:00'da oldu. Bizim Pazar günü 09:00 haberimiz oldu. Biz de hemen gittik" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Olayda ihmaller zinciri bulunduğunu kaydeden Murat Bıyıklı, "Olay yerine arkadaşları gönderdik, fotoğrafları çektik. Savcıya ihmal olduğunu söyledik Avukat aracılığı ile bütün işlemleri yaptırdık. Suç duyurusunda bulunduk.

SİGORTASINI DÜĞÜNÜN OLDUĞU TARİHLERE YAPILMIŞ
Sigortasını yapmamışlar.  Ben kendim hastanede sigortasını özellikle olup olmadığını bakacağımı söyledim. Sabah olduğunda ben kimlik bilgileriyle beraber SGK'dan sigortasına baktım. Yaklaşık  18 gün öncesine sigorta yapılmış. Ama ben orada sigorta var mı diye direttiğim için geçmişe yönelik sigorta yapıldı. Orada yaklaşık 5 gündür çalışıyordu. " diye konuştu.

Genç çift, düğün günlerinde Trabzonlu ödüllü fotoğrafçı Ali Mermertaş'ın objektifine bu şekilde gülümsemişti... Şimdi bu fotoğraflar hatıralarda kaldı.