Nurettin CanikliGiresun'da 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 75 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile 50 yataklı Espiye Devlet Hastanesi için düzenlenen toplu temel atmatörenine katıldı. Canikli, son 9 yıldaTürkiye'de birçok alanda olduğu gibisağlık alanında da dönüşüm yaşandığını dile getirerek, bu değişimin herkes gibi tüm dünyanın dikkatini çektiğini belirtti. Geçen yılsağlık hizmeti almak için, dünyanın gelişmiş ülkeleri dahil 250 bine yakın insanın İstanbul'a geldiğini anlatan Canikli, şunları söyledi: 

"Türkiye sağlık alanında dünyanın dikkatini çekiyor ve bu da rakamlara net şekilde yansıyor. İnsanlar kendi ülkesini değil Türkiye'yi tercih ediyor ki, bu dönüşüm son derece önemli ve anlamlıdır. 15- 20 yıl önce Amerikan ya da İngiliz filmlerinde görürdük. Hasta veya yaralı olan bir vatandaşı dünyanın neresinde olursa olsun ambulans helikopter ve uçakla gider alır gelirlerdi. Biz bu tabloya sadece gıpta ile bakardık, iç geçirirdik. Bizim için bu görüntülerin hayalini kurmak bile hayaldi. Ama bugün gelinen noktada Türkiye ya da dünyanın neresinde olursa olsun bir Türk vatandaşı sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğunda, ambulans helikopter ya da uçaklarımız onu alıyor. Bunlarla gurur duyuyoruz. Dünyanın değişik ülkelerindeki Türk vatandaşlarının doktora gitmek için Türkiye'ye gelmeyi beklediğini duyuyoruz. Bu Türkiye adına gurur verici." 

VALİ FRANSIZ DEVRİMİNE BENZETTİ 

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, Türkiye'de sağlıkta yapılan yenilikleri Fransız devrimine benzeterek şöyle dedi: 

"Sağlık alanında yaşananlar Fransız devrimine eşit reformlardır. Bir dönemler ambulans bulunamazken, bugün ambulans helikopterler hizmet vermekte, nüfus cüzdanınız yanınızda olmadan hastaneye gidebilmektesiniz. Temeli atılan bu 3 hastane hizmete girdiğinde Giresun 2023 yılına hazır hale gelmiş olacaktır. Artık hastaneler doktorun ayağına değil, doktorlar hastanın yanına gelmektedir. Bu millet buna layıktır." 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Necati Akkuş'un yaptığı dua eşliğinde AK Parti Grup Başkan VekiliNurettin Canikli ile Vali Dursun Ali Şahin butona basarak hastanelerin temeline ilk harcı döktü