Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 38 milyon 300 bin TL ihale bedeli ile yapım çalışmalarına 2016 yılının Temmuz ayında başlanılan proje kapsamında Yanbolu Deresi üzerine 1180 kotunda kurulacak su alma yapısı ile alınan su (Santa suyu), 1080 kotunda kurulacak olan içme suyu paket arıtma tesisinde arıtılarak şebekeye ulaştırılacak. 

SUKAP kapsamında yüzde 50 hibe, yüzde 50 kredi finansmanı ile gerçekleştirilmekte olan proje kapsamında, su alınan noktadan arıtma tesisine kadar 35 km isale hattı döşenecek. Ayrıca 100 km ana iletim ve şebeke hattı döşenerek Arsin ilçesinin tüm mahalleleri (35 mahalle) ile Araklı ilçesinin 7 mahallesi (Yiğitözü, Yeşilce, Ortaköy, Taşönü, Karşıyaka, Uzluca, Yalıboyu) ve Yomra ilçesinin 3 mahallesine (Kayabaşı, Yenice, Yokuşlu) su verilecek. Arsin (Trabzon) İçme Suyu Projesi kapsamında 27 adet mevcut içme suyu deposu yenilenirken 8 yeni içme suyu deposu daha inşa edilecek. Proje kapsamında kurulacak olan tam otomasyon ve scada sistemi ile söz konusu 45 mahallenin tamamına el değmeden yüksek standartlı içme ve kullanma suyu verilmesi sağlanacak.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: KALICI İŞLERE İMZA ATIYORUZ

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülmekte olan Arsin İçme Suyu ve Paket Arıtma Tesisi inşaatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da son derece önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirmekte olduklarını söyledi. Arsin İçme Suyu Projesi gibi yüksek maliyetli dev projelerle yılların birikmiş sorunlarını çözüme kavuşturmakta olduklarına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Yapım çalışmalarına geçen yaz başladığımız proje ile Santa Yaylasının suyunu Arsin’imizin tamamına, Araklı ve Yomra ilçelerimizin de 10 mahallesine ulaştırmış olacağız. Her alanda geçici değil, kalıcı çalışmalara imza atıyoruz. Gerçekleştirmekte olduğumuz proje ile 3 ilçemizdeki 45 mahallemizin su ihtiyacı uzun yıllar boyunca en iyi şekilde karşılanacaktır” diye konuştu.