Trabzon Valiliği himayelerinde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenecek.

            Yüze yakın firmanın katılacağı organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesinin amaçlandığı fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Temel amacımız, nitelikli gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, onları çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgilendirmek, rehberlik etmek, staj, gönüllü çalışma, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmektir” dedi.

            İş-Kur İl Müdürü Mustafa Sezgin ise, fuarda iş/staj başvurularının yanında alanında uzman ve Türkiye’de tanınan panelistlerin seminer vereceğini ifade ederek, “Davetli konuşmacılar bu fuara katılarak bilgilerini, tecrübelerini katılımcılara aktaracaklardır. Amacımız kariyer yolculuğunda farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.

            7-8 Kasım 2014 tarihlerinde KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuara Ekonomist Yazar Deniz Gökçe, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, Engelliler İletişim Uzmanı ve Yazar Mehmet Kızıltaş ile Eğitimci Yazar Erdal Demirkan katılarak iki gün boyunca katılımcılara konferans verecekler.

            Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl 7-8-9 Kasım tarihlerinde ikincisi düzenlenen fuarına 9 bin 814 ziyaretçi katılmış, etkinlikte 3 bin 341 iş/staj başvurusu alınmış, bin 739 kişiye de iş danışmanlığı hizmeti verilmişti.