Trabzon Akçaabat Çınarlık Köyü’nde akıllara durgunluk veren olay yaşanıyor… Taka Gazetesi Muhabiri Hakan Şener'in haberine göre; Okulu olmayan 280 nüfuslu köye 4. cami yapılmaya başlanınca köylü çılgına döndü. Köylerinde bulunan 3 caminin arasında sadece 150’şer metre olduğunu ve namaz vakitlerinde dahi dolmadığını iddia eden Merkez Cami Dernek Başkanı Hacı Mehmet Boğuşlu, “Köyümüzde bulunan 3 camimiz Cuma namazlarında bile dolmuyor. 200 kişilik camilerde 20 kişi saf tutuyor. Ne gerek var 4. camiye? Zaten aralarında mesafe yok. Köyümüze cami yerine okul veya sağlık ocağı yapılsın” dedi.



KÖYLÜ BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Köylülerin birbirine düştüğünü belirten Boğuşlu, “ Biz merkez cami için 5 aydır kadostra çalışması dolayısıyla ruhsat alamıyoruz, ama bizim muhtarımız ruhsatsız cami yaptırabiliyor. Muhtar yeni caminin yapılması için 70 imza toplarken, bizde yapılmaması için 113 imza topladık. Köyün yarısından azı yapılsın diyor. Çoğu yapılmasın. Köylü olarak neye uğradığımızı şaşırdık. Köylü birbirine düştü, ikiye bölündü. Ama mahkemeye başvurduk, inşaatın durması için karar çıktı. Yine de yeni yapılan caminin inşaatı devam ediyor. Denetim sağlanmıyor” dedi.

Çınarlık Köyü Muhtarı Muhammet Mısır, “Cami yaptırılması için oturduk ihtiyar heyeti toplandı, cemaatin yüzde 85’inin (120 kişinin 87 kişisi) görüşü doğrultusunda merkezi bir cami yapıldın karar alındı ilgili makamlara yazılar yazılmıştır. Ama ona da  muhalif eden insanlar karsı çıkıyor. Bizim cami inşaatı yarıya geldi şikayet ettiler. Şu an durdurma kararı çıktı. Ama şu anlık daha sonradan cami devam edecek. Eski camilerimiz tuvaletlere girilemeyecek şekilde, musalla taşı olamayan 40 kişilik camilerdir. Bu işin peşinde koşanlar muhtarlı hakkında bilgi sahibi değiller. Biz bizden sonra gelecek nesle iyi olanaklar bırakmak istiyoruz.

Okul istiyorlarsa bakanlar kuruluna yazı yazsınlar ihtiyacı karşılasınlar. Köyümüzde öğrenci mi var ki okul yapılacak. Taşıma sistemini kullanan 15 öğrencimiz var bir münübüsü doldurmuyor. Ben 50 yıllık cami sorununu çözmek için uğraşıyorum. Camı yaptırma ve yaşatma derneği kurdular ama camiye karşı çıkıyorlar. Yıkım talebinde bulunuyorlar” dedi.