Trabzon’da şampiyona öncesinde bir otelde tanıtım toplantısı düzenleyen Trabzon Dans Sporları Kulübü Başkanı Meltem Atagün, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Cinkitaş, antrenör Serkan Ersöz ve Organizasyon sorumlusu Hakan Taşdemir ile birlikte şampiyona hakkında bilgi verdi.
Trabzon Dans Sporları Kulübü Başkanı Meltem Atagün dans kültürünün Trabzon’da yaygınlaşması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederek “Bu organizasyon bizim kadar Trabzon kentini yakından ilgilendiren bir organizasyon ve biz Trabzon Dans Sporları Kulübü olarak ev sahibi olmanın ayrıcalığını haliyle de heyecanını yaşıyoruz. Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun düzenlediği, Kulüpler Arası Dans Şampiyonası’nın 4. Etabı Trabzon’da yapılacak. Şampiyonaya 7 ila 35 yaş arasında aralarında milli sporcularında olduğu Türkiye’nin en önemli 107 çift ve 8 tek, 222 sporcu katılacaktır. 1 Mart Pazar günü, saat 12.00’da 19 Mayıs Spor Salonu’nda başlayacak ücretsiz törene tüm Trabzon halkımızı davet ediyoruz. Şampiyonaya Trabzon Dans Sporları Kulübü olarak 37 sporcumuzla katılıp altın madalya almak için elimizden geleni yapacağız. İşimiz zor ancak tüm Trabzonlu hemşerilerimizin desteği ile başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Cinkitaş ise Trabzon’a önceki dönemlerde geldiğini ve tekrar geldiğinde sportif ve kültürel anlamda birçok şeyin gelişmekte olduğunu söyledi. Şampiyonanın Trabzon’a tanıtım ve ekonomik olarak büyük getirisi olacağını ifade eden Tolgahan Cinkitaş “Geçen Olimpik Oyunlara geldiğimde gördüm ki spor alanında izlenme oranı Trabzon’da çok fazla ancak uygulama oranı biraz düşük. Bizim görevimiz dansın sportif anlamda ülkemizde yayılmasını sağlamaktır " şeklinde konuştu.
Tolgahan Cinkitaş, Trabzon’un Kolbastı’na da her zaman sahip çıktıklarını dile getirerek “Birkaç yıl öncesine kadar ‘Türkiye’de Kolbastı mı, Hoptek mi?’ şeklinde bir tartışma vardı. Biz ekranlarda hep Hoptek’i savunduk, nedeni de yurt dışına açılabilmek ve uluslar arası alanda geleneksel bir etnik dans olarak kabul ettirmekti. 2009 da Hoptek’i Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nca spor dalları branşları içerisine koyduk. Ancak Trabzon’dan talep gelmeyince orda yazılı halde kaldı. Umuyorum ki yarışmalarımızda Trabzonlu Hoptekcileri de gruplarıyla aramızda yarışmacı olarak görürüz. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
(GY-ÖS-Y)