Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, 2005 yılında başlatılan "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Trabzon-Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda üretilen ve boyları 4-6 cm olan 5 bin adet Karadeniz alası yavrusu Senoz Vadisi'nde dereye bırakıldı. Yapılan bu çalışmayla, Senoz Vadisi'nin doğal güzelliklerinin yanında ileride sportif amaçlı balık avcılığı ile de değerlendirilmesi hedefleniyor.

Özel bir araçta getirilen yaklaşık 5 bin yavru alabalık ilk olarak kovayla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz tarafından dereye bırakılırken, daha sonra tüm yavru balıklar dereye salındı. Balık salımı sonrasında açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, "2012 yılı itibariyle toplam 1 milyon 952 bin adet yavrunun salım programı yapıldı. Şu ana kadar yaklaşık 850 bin adet yavruyu tekrar doğadan aldığımız yerlere kavuşturmuş bulunuyoruz" dedi.

Bu yıl itibariyle Rize'de ilk salım programımız olduğunu ifade eden Bulut, "Bundan sonra diğer derelerimize de salım programlarımız devam edecek. Rize ilinde bu yıl içerisinde 29 Bin adet yavruyu derelerle buluşturacağız. Balıkları korumak üzere şuanda Kaymakamlık önderliğinde, Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ve muhtarlarımız bu konuda görevlidir ve tutanak tutmaya yetkili kurumlarımızdır" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Abdullah Ayaz ise yaptığı açıklamada, "Başta İl Müdürlerimiz olmak üzere bu programda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah yapılan bu mücadele sonuç verir. Yapılan emekler boşa gitmez. Derelerimiz eskisi gibi bol ve Bereketli günlerine kavuşur" şeklinde konuştu.