Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin dolandırıldığı iddiasına ilişkin dava kapsamında, Halil Altıntop, avukatı Mehmet Sungur Deniz ile birlikte Trabzon adliyesine gelerek 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

TFF GÖREVLİSİ PARALARIMIZI YEDİLER

Trabzonsporlu ünlü futbolcu Halil Altıntop, daha önceden verdiği ifadesini tekrarlayarak, ''Sanıkları tanımıyorum. Olay tarihinde Almanya'nın 1. Lig takımlarından Schalke 04 takımında profesyonel futbolcuydum ve Türk A Milli Takımı'na seçilmiştim. Birçok takımla da futbol maçı yapmıştık. Kimlerle maç yaptığımızı hatırlamıyorum. Bu maçlar nedeniyle kardeşim ve benim adıma taahhüt edilen primler banka hesabımıza yatırılıyordu. Ancak, TFF görevlileri olan sanıklar adımıza tahakkuk ettirilen primleri bizim haberimiz olmadan mal edinmişler. Suçtan hasıl olan zararım karşılanmamıştır. Sanıklardan şikayetçiyim'' dedi.
Halil Altıntop mahkeme kağılarında görünmekten hiç hoşlanmadığını belirterek, "Mahkemelere gidip gelmekten sıkıldım. Suç ortada. Banka belli. 500 bin TL para hesaptan uçmuş. Sürecin uzaması, mahkemelere gidip gelmek hiçte hoş değil" dedi.


İDDİANAME:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Cemile A. A. ve annesi Semira A. ile teyzesinin oğlu Hakan G.'nin, ''fikri ve maddi dayanışma içerisinde, zincirleme olarak bilişim sistemlerini ve bankayı aracı kılarak, haksız yarar elde ederek dolandırıcılık'' suçunu işledikleri belirtiliyor.

Milli futbolcular Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, 3 sanığın 2,5 ile 12'şer yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.