Yusufeli ilçesinde 22 Nisan 2011'de Çoruh Nehri'ne düşen otomobildeki mühendisler Hüseyin Dervişoğlu ve Orhan Kemal Ulusoy'u arama çalışmalarını sürdüren Orhan Kemal Ulusoy'un babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012'de Karayollarına ait asfalt şantiyesinin alt kesiminde, Hüseyin Dervişoğlu'nun cesedini buldu. O günden sonra da oğlunun cesedini aramaktan vazgeçmeyen Erzincanlı İrfan Ulusoy (62) ile eşi Fatma Ulusoy (62), Çoruh Nehri Havzası'nda yaz, kış, bayram, tatil demeden çalışmalarını sürdürüyor.

RÜYALARIMDA BULUYORUM

İrfan Ulusoy, 'Eşimle 18 aydır oğlumun cesedini Çoruh Nehri'nde aralıksız arıyorum. Oğlumun cesedini bulma umuduyla arıyorum' dedi. Anne Fatma Ulusoy ise 'Rüyalarımda oğlumu buluyorum, onu bırakmıyorum. 'Bir daha evden gitme' diyorum. Evde telefon çalsa 'oğlum arıyor' diye hemen telefona koşuyorum. Kapı çalsa 'oğlum geldi' diye kapıya koşuyorum. Yürürken sanıyorum ki arkamdan oğlum geliyor. Anneler Günü'nü, Babalar Günü'nü, 4 bayramı Çoruh Nehri'nde yavrumu aramak için geçirdim' diye konuştu.

4 bayram oğlumu arayarak geçti

'Eşimle 4 bayramı Çoruh Nehri'nde oğlumu arayarak geçirdim' diyen baba İrfan Ulusoy, şunları kaydetti: 'Bugün de Kurban Bayramı. Eşim, Antalya'dan gelen kızım, damadım ve torunumla aramalarımızı sürdürüyoruz. Benim en büyük bayramım oğlumdan bir parça bulunca olacak. Bir baba olarak ne kar dinledim, ne yağmur, ne de soğuk. Ne kar üşütüyor, ne soğuk donduruyor, ne güneş yakıyor, ne de ayaz yakıyor. Beynimi oğlumu bulmak için odakladım. Oğlumu ne pahasına olursa olsun bulmak için kendimi adadım. Fırsatlar elverdiği sürece oğlumu arayacağım. 2 yıl, 3 yıl, 5 yıl... Oğluma ait bir parça bulana kadar arayacağım. Beni teselli edecek bir parçasını bulmak istiyorum. Bir mezarı olsun istiyorum. Ümit ediyorum ki Allah'ın izniyle bulacağım. Hiçbir zaman Allah'tan ümidimi kesmedim.'

Otomobil nehirde kaybolmuştu

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Artvin Barajı'nda görevli mühendisler Hüseyin Dervişoğlu (32) ile Orhan Kemal Ulusoy (29), 22 Nisan 2011'de şantiyeden 34 FG 9540 plakalı otomobille ayrıldıktan sonra kendilerin haber alınamamıştı. Mühendislerin bulunduğu otomobil, daha sonra Çoruh Nehri'nden çıkarılmış, ancak Dervişoğlu ve Ulusoy'a ulaşılamamıştı. Orhan Kemal Ulusoy'un babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012'de nehirde erkek cesedi bulmuş, otopsi sonucu cesedin Hüseyin Dervişoğlu'na ait olduğu belirlenmişti.