MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın bir takım ziyaret için dün Trabzon’a geldi. İl Merkezi ve Merkez İlçe Teşkilatının karşıladığı Aydın yaptığı açıklamada, “Uludere’de olan olaylar tek basına değerlendirecek konu değildir. Oraya kadar gelen bir süreç var. O sadece o surecin sonucudur.
AKP istihbarat birimlerini tek çatı altında topladığını söyleyerek istihbarat faaliyetlerini bir koordinasyona bağladığını söyledi. O açıklama yapıldığından beri Türkiye aslında büyük bir facia yaşadı.  Bir tanesi Gedik Tepe’de karakolun basılmasıdır. Orada gelen teröristleri kaçakçı zannettiler. Yine Uludere’de de tersi oldu vatandaşları terörist zannettiler. Yani işler Arap saçına döndü. Ve bunların tek elde topladık bu işi hallettik dedikleri istihbarat sistemi çöktü” dedi.
Ellerine yüzlerine bulaştırdılar
Olayların siyasi sorumluluğunun AK Parti olduğunu söyleyen Aydın, “ Zaten seçimden sonra her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar, bir tane doğru yaptıkları iş yok. Deprem oldu kendileri söylediler. Beceremedik, başarısız olduk. Hemen hemen seçimden sonra gündeme gelen bütün konularda beceriksizlik içersindeler.
Bu da AKP iktidarının başarısızlığının tescilidir. Ama herkes topu birbirine atıyor. Kimse üstlenmiyor. Siyasi sorumlusu olan kişinin istifa etmesi gerekir. Ben iç işleri bakanı olsam bu işten sorumlu kişi olsam kesinlikle istifa ederim. Ama istifa AKP döneminde istifa akla bile gelmiyor. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor” diye konuştu.
ŞİKE İŞİ SULANDIRILDI
Şike yasası ve 58. Madenin kaldırılması çalışmalarını sert bir şekilde eleştiren Aydın, “Mecliste kanunda değişiklik yapılarak bu iş sulandırıldı. Suçluları koruyan bir adım atıldı. Akla şu soru geldi. Eğer mağdur olan büyük kulüp olmayıp da bir başka kulüp olsaydı bu adım atılır mıydı?  Bu yüce Allah’ın oluşturduğu adalet duygusuna vurulan çok ağır bir darbedir. Bu kararın alınmasında rol alanların bunu dikkate alması gerekirdi. Bundan daha vahim bir gelişme oldu. Futbol Federasyonu küme düşürmekle ilgili olan 58. Maddeyi kaldırmak üzere olağanüstü genel kurul yapma kararı aldı. Bu çok vahim ve çirkindir. Spor bakanı, başbakanı ziyaret etti. Ben o zaman bunun arkasından bir şey gelecek dedim. Çok geçmeden birden bire Türkiye’nin gündemine küme düşürmeyi engelleyen 58. Maddenin değiştirilmesi için olağanüstü genel kurul kavramı düştü. Bu çok rezil bir durumdur. Utanç vericidir. Oyun oynanırken oyunun kurallarını değiştirir gibi bir durumdur. Bir defaya mahsus kaldırmak demek de suçlanan kişilerin peşinen suçlu olduğunu kabul etmek demektir. Mecliste yapılanın da burada yapılanın da tercümesi budur” dedi.

TRABZONSPOR HAKLI
TALEBİNİN PEŞİNDEN KOŞMALITrabzonspor’un şampiyonluğunun elinden alındığını tekrarlayan Aydın, “Şike ve teşvik organizasyonuyla gasp edilmiş bir hak var. Federasyon önce etik kurulunun kararını bekleyeceğim dedi. Etik kurulu kararı da açıklandı. Trabzonspor’u suçlayan bir şey yok. TFF’nin üst kuruluşu olan UEFA, Trabzonspor’u şampiyonlar ligine göndererek şampiyonluğu verdi zaten. TFF de Trabzonspor’un hakkını iade etsin. Trabzonspor bu haklı talebinin peşinde koşmalıdır. Bunun öncülüğünü kulüp yapmalıdır. Şehrin siyasilerini, kanaat önderlerini, spor adamlarını bir araya getirerek kamuoyu oluşturup bir organizasyon kurabilirler. Bizi de bu organizasyonun içine alabilirler. Bu siyaset dışı bir olaydır. Ben bu hakkın aranmasını istiyorum ve talep ediyorum. İşin özeti budur” diye konuştu.AKP HÜKÜMETİ TERÖR
KONUSUNDA U DÖNÜŞÜ YAPTI
Aydın, “Zaten seçimden sonra AKP iktidarı her şeyi yüzüne gözüne bulaştırdı. Doğru dürüst yaptığı hiçbir iş yok seçimden sonra. Aldıkları kararlar tamamen U dönüşüdür. Daha önceki politikalarından dönmedir. Bu doğu ve güneydoğu meselesinde böyle olmuştur. Açılımla başlattığı süreçte 9 sene palazlandırdığı, umutlandırdığı, cesaretlendirdiği, ben artık ayrı bir millet oldum noktasına getirdiği bir bölücü hareketi şimdi tedbir alarak halletme gibi bir yola girmiştir. Aslında geçmiş olsun demek gerekir de, aklın şimdi mi başına geldi demek gerekir. Ama bu ülke bizim. Geçte olsa devletin gücünü hissettirerek gereğini yapmasını olumlu karşılarım. 9 yıldır bu milletin nasıl uyuttuklarının açıklamasını bu millete yapmaları gerekir” dedi.