Okulunun bitmesine 1 ay kala hastaneden taburcu olan Demir, 2012 SBS’ye göre 487,725 puanla il genelinde 12. sırada yer alırken, Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Necmi Bayram başarılı öğrenciyi evinde ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Olgun, Demir’i sağlıklı bir şekilde yeniden aralarında görmenin mutluluğunu yaşamanın yanısıra, eğitimini ihmal etmeyip azimle ve kararlılıkla çalışarak elde ettiği başarının kendilerine çifte mutluluk yaşattığını söyledi.
Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 6 ay süre ile Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören ve okuluna devam edemeyen Ebrar Betül Demir’in öğretim yılının bitimine bir ay kala hastaneden taburcu edilerek okuluna döndüğünü ifade eden Olgun, 6. Sınıfta 494,613, 7. Sınıfta 495,089 puan alan Demir’in son bir ay içerisindeki yoğun çalışma temposu ile girdiği sınavında 476,977 puan almayı başardığını ve 487,725 Ortaöğretim Yerleştirme Puanı ile il genelinde 12. sırada yer aldığını belirterek, “Öğrencimize ve ailesine öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmekle birlikte özellikle Ebrar Betül’ü ve o’na destek veren herkesi tebrik ediyorum. Her bir çocuğumuz için öncelikle sağlık diyoruz ve Ebrar Betül’ü sağlıklı bir şekilde yeniden aramızda görmenin mutluluğunu yaşarken, eğitimini ihmal etmeyip azimle ve kararlılıkla çalışarak elde ettiği başarı bizlere çifte mutluluk yaşatmıştır.” dedi
Anne Fatma Demir ise, kızının son derece ağır bir rahatsızlık geçirdiğini, 6 aylık tedavi süresinde zaman zaman ümitsizliğe kapıldıklarını hatta kızını kaybetme ile karşı karşıya kaldıklarını ancak Ebrar Betül’ün dirençli yapısı, hırsı ve yaşama sevgisi ile sorunlarını aşmayı başardığını söyledi. Hatta kızını kaybettiğini düşündüğü kendi doğum gününde kızının yeniden hayata tutunduğunu ve hayata döndüğünü belirten anne Fatma Demir, “Ebrar Betül benim için ikinci kez doğdu ve bana doğum günü hediyesi oldu.” diye konuştu.
Ebrar Betül Demir ise, kendisinin çok mükemmeliyetçi ve aşırı hırslı bir yapısının olduğunu, bunu sağlığının bozulmasına neden olduğunu belirterek, “Ben yaşadıklarımdan payımı aldım, şimdi hayata çok daha farklı bir gözle bakabiliyorum, sınavı kaçıracağım diye çok korkmuştum ama sınava yetiştim ve yaşadıklarıma rağmen sınavıma görerek istediğim puanımı aldım., bundan sonraki hedefim iyi bir lise ve devamında tedavi gördüğüm Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmak.” dedi.
Ziyaretin ardından Demir’e başarısından ve hastalığını yenmesinden ötürü çeşitli hediyeler verildi.