Türkiye bu sabah Trabzon’da patlayan bombayla uyandı. Trabzon’un Düzköy ilçesi Jandarma Karakolu yakınlarından bir çöp konteynırında patlayan bomba 1’i ağır 3 askerimizin yaralanmasına neden oldu. Peki teröristler neden Düzköy ilçesini seçmişlerdi.

Düzköy ilçesi yaylaları ile TİKKO ve benzeri terör gruplarının yuvalandığı, operasyon ve eylemler gerçekleştirdiği Giresun’un Şebinkarahisar ve Doğankent ilçelerinin yaylaları ile sınır. Teröristlerin bu güzergahı kullanarak kısa sürede Düzköy’ün yaylalarından merkeze inmiş olabileceği tahmin ediliyor.

TRABZON'DA HAİN SALDIRININ ARDINDAN YARALI ASKERLERİMİZ DURUMU VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYLIN

TRABZON'DA HAİN SALDIRININ OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN




İŞTE O PATLAMA ANI/TIKLA İZLE


Bir diğer etken ise, Düzköy ilçesindeki nüfus yoğunluğu, memur nüfus sayısının fazlalağı ve merkeze inen insan sayısının çok olması. Olayla bağlantısı ile şöyle. Düzköy’de eylemi gerçekleştirecek olan terör örgütü üyesinin kaçış planı yaylaların aksine şehir merkezindendi. Çünkü yaylalarda kısa sürede yakalanacağını bildiği için, planı iki terörist birlikte yapmıştı. Bir terörist yaylalardan inip karakolu bombalayacak, diğer ise şehir merkezinden otomobille karakola yakın bir yere gelip eylemi gerçekleştirecek teröristi kaçıracaktı. Yani eylem iki kişi ile planlanmıştı.

NEDEN 07.50?

Ve geliyoruz 07.50 saatindeki ince detaya. Teröristler planlarını öylesine haince ve ince detaylara bakarak kurmuşlardı ki, kaçarken de yine Dözköy halkını kendilerine kamufle etmeyi başardılar. İddialara göre teröristler ilçeden şehir merkezine insan akışının en yoğun olduğu saati eylem için seçip, bomba patladıktan sonra da o araç kalabalığı ile merkeze indiler. Bu nedenle yoğun trafikte kimse onların aracını fark etmedi. Teröristler şehir merkezindeki kameralara da takıldı fakat şimdilik hangi yöne gittikleri sır gibi saklanıyor.

İKİ TELSİZ KULLANILMIŞ


Bombayı çöp konteynırına yerleştiren terörist, bunu nasıl kimseye görünmeden patlatmıştı. Yapılan incelemelerde konteynırdan çıkan parçalar arasında telsiz yapımında kullanılan malzemelerin olduğu tespit edildi. Buradan da anlaşılıyor ki terörist eylemi iki telsizle gerçekleştirdi. Bir telsiz kendisinde, diğeri ise bomba düzeneğine yerleştirilmişti. Terörist gece konteynıra yerleştirdiği bombayı patlatmak için karakolun gerisindeki yamaca çıkıp gözetlemeye başladı. Askerlerin konteynır yakınından geçtiği sırada da bombayı patlattı. Ağır yaralı askerimiz diğer askerlere adeta siper oldu.

İZMARİTLER VE BİR PET ŞİŞE ?

Olay yerine çok sayıda eğitimli köpek de getirildi. Köpekler teröristlerin ayak basmış olabileceği karakola 75 metrelik mesafedeki yamaç dahil her alanda gezdirildi. Teröristin saklanmış olabileceği alanlardaki tüm sigara izmaritleri ve 1 adet pet şişe alınarak incelemeye gönderildi.

IRMAKLARDA ARANIYOR ?

Eylemi gerçekleştiren terörist ilçedeki güvenlik kameralarının hiçbirine yakalanmadı fakat onu kaçırmaya gelen araç, karakolun biraz yukarısında ki kameranın görüş alanına girmişti. Şimdi askerler didik didik her yerde bordo renkteki bu aracı arıyor. Araç sadece yollarda değil, ırmaklarda da aranıyor. Kaçmaya çalışan teröristlerin aracı bir ırmağa atıp yaya olarak veya rehin aldıkları başka bir araçla kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.