7 Mayıs 2011 tarihinde Kazan'ın en işlek caddesi Sancak'ta bulunan Çağlar Kuyumcusu, balyozla duvarı kırılmak suretiyle soyulmuş, çaldıkları yaklaşık 9 kilo altınla kayıplara karışmıştı. Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu, Kazan'a giriş yapan kişilerin Gürcistan uyruklu olduğu ve Gürcistan plakalı araçla Kazan'da söz konusu soygunu gerçekleştirdiği tespit edilerek soyguncuların peşine düşülmüş ve hırsızlar araçla Artvin Hopa'dan Batum'a giriş yapmak üzereyken Sarp Sınır Kapısı'nda yakalanmıştı. 
Olay sonrası Necip Uysal yakın ilişki kurduğu Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Şube Büro Amirliği'ne otomobil hediye etti. Necip Uysal, olay sonrası emniyetteki polislerin olayla ilgili yoğun çaba gösterdiğini vurgulayarak, "Hırsızlar tarafından 9 kilo altınımız çalmıştı. Yapılan çalışma neticesinde 7 kilo altınımız polisler tarafından bulundu ve bize verildi. Kuyumcu esnafı olarak büyük bir zarardan kurtulduk. Yapılan çalışma ve emeğe karşılık bir jest yapmayı düşündük ve teşkilatımıza böyle bir hediyede bulunduk. Hediye ettiğimiz aracın hayırlı hizmetlerde ve başarılı çalışmalarda kullanılmasını temenni ederek tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi. 
Daha sonra Necip Erol Hırsızlık Şube Büro Amirliği'ne hediye etmek üzere aldığı aracın anahtarını Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli Müdür Yardımcısı İlyas Sıtkı'ya teslim etti.