Araklı Sulh Ceza Mahkemesi’nin bir süre önce açıklanan gerekçeli kararında, geçen yıl yaşanan olayda baba İsmail E’nin olay tarihinde 8 yaşında olan ilköğretim okulu öğrencisi kızı Z.E. ve kardeşini, okul çıkışında yakındaki bir köprüde beklemeye başladığı belirtildi.

Baba İsmail E’nin, diğer çocukların okuldan çıkmasına rağmen kendi çocuklarının geç kalmasına sinirlendiği, çocuklarından Z.E’ye kızarak tokat ve tekme ile vurmaya başladığı ifade edilen kararda, kameraya da yansıyan olayda İsmail E’nin yere düşen kızı Z.E’yi ayağa kaldırıp yere fırlatarak tekmelemeye devam ettiği ve 1 dakika 30 saniye boyunca dövdüğü anlatıldı.

MAĞDUR Z.E: BABAM BENİ DAHA ÖNCE HİÇ DÖVMEMİŞTİ

Baba İsmail E’nin mahkemedeki ifadesinde, ’Olay günü Z.E’yi okuldan geç geldiği için dövdüm. Sinirlendiğim için kendime hakim olamadım, pişmanım. Beraatımı talep ediyorum’ dediği anlatılan gerekçeli kararda, Z.E’nin ise ’Babam bizi köprünün üstünde görünce geç kalmamıza sinirlendi ve bana vurdu. Ancak bir yerimde yara oluşmadı. Babam beni daha önce hiç dövmemişti’ dediği belirtildi.

Davayı karara bağlayan mahkeme de baba İsmail E’yi, ’kızı Z.E’yi basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek derece kasten yaraladığı’ gerekçesiyle önce 8 ay hapse çarptırdı.

Sanığın cezasını, ’korunmaya ihtiyacı olan ve olayda herhangi bir suçu bulunmayan kızını dövdüğü’ için 1 yıl hapse çıkaran mahkeme daha sonra cezayı, ’verilecek cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisini ve pişmanlığını’ dikkate alarak 10 ay hapse indirdi.

Mahkeme, ’sanığın sabıkasız oluşu ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması’ sebebiyle baba İsmail E. hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da karar verilen baba İsmail E. bu sürede kasten yeni bir suç işlemezse hakkındaki dava düşecek, aksi taktirde hapse konulacak.

Baba İsmail E. olay sonrası kızını dövdüğü gerekçesiyle jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olay, bir firmanın güvenlik kameralarınca kaydedilmişti.