rucusu Murat Çakır, okul müdürü Fatih Tütüncü ve Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar ile Başkan Yardımcısı Fikriye Aslan katıldı. 

Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Gündüz, “Bu çalışmayı iki yıldır devam ettirmekteyiz. Geleneksel hale dönüştürmeyi hedefleyerek projeyi hayata geçirdik. Evet, sakatlar derneğine katkımız olsun istiyoruz ama bunun yanı sıra bu bilinçte yetişen bireyler oluşturmayı daha çok istiyoruz.” diye konuştu. 

Eğitim kadrosuyla ve okul idare yönetimiyle gurur duyduğunu belirten Açı Koleji Kurucusu Murat Çakır “Trabzon’da ilk defa bir okul bedensel engelli insanlarımıza yardım amaçlı bir mücadele içine girdi. Okulumuz öğrencilerinin verdiği resim görsel sanatlarla alakalı emeklerinin sergilenmesi ile ortaya çıkacak olan geliri engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılacak. Amacımız eğitimi bir bütün olarak ele alıp her alanda farkındalık yaratmak ve eğitim kurumu olarak farklı alanlarda dikkat çekmek istiyoruz. Açı kolejinin kurucusu olarak eğitim kadromuz ve okul idare yönetimimizle gurur duyuyorum. Keşke her kuruluş her sektör sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilse” diye konuştu. 

Hedeflerinin engelli vatandaşlara bir nebze de olsa yardımcı olabilmek olduğunu belirten Okul Müdürü ve Açı Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tütüncü, “Yola, ‘engelimi alamazsın benimle paylaşır mısın’ sloganı ile çıktık. Buradaki hedefimiz engelli vatandaşlarımıza bir nebze de olsa yardımcı olabilmek ve bu bilinçte bireyler yetiştirmektir. Bunun için çocuklarımıza sosyal sorumluluk olarak bir bakış açısı oluşturma konusunda çabalamaktayız. Okulumuzun 2 yıldır çabaladığı, uğraştığı eserlerin satışını gerçekleştirip engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmak. Öğrencilerimizin ürettiklerini onlara hissettirmek istiyoruz. Üretimlerinin maddiyata dönüşebileceğini ve bu emeğin engelli arkadaşlarımızın hayatlarını paylaşma konusunda öğrencilerimizin bilinçlenmesini amaç edindik” dedi. 

Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Fikriye Aslan ise, “Açı Koleji çocuklarının yapmış olduğu bu proje bizleri çok mutlu etti. Umarım Çarşamba günü sosyal sorumluluk bilincinde insanlara ev sahipliği yapacak olan projeye ilgi beklediğimiz gibi olur.” açıklamasında bulundu.