TRABZON Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, hastane acilinin kapatılacağı yönündeki iddialara sert çıktı. Algün, “Trabzon merkezindeki bu acili kimsenin kapatmaya gücü yetmez. Vatandaşlar endişe etmesin. Kaşüstü’ndeki acil de, burası da hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Başhekim Algün, “Tüm kamuoyu biliyor ki Kamu Hastaneleri Birliği geliyor. Bir genel sekreter ve bizim bütün başhekimlerin üstünde bir başhekim diyelim. Baş Başhekim diye bir arkadaşımız atanacak 10 gün içerisinde. Ben onun altında çalışacak olan biri olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki Trabzon’da Numune Hastanesi’nin acilini kapatmaya kimsenin gücü yetmez” dedi. Günde 500 kişinin acil vaka ile servise geldiğine dikkat çeken Algün, “Böyle bir şey olur mu hiç? Çünkü Numune Hastanesi’nin aciline günde 500 kişi geliyor. Muhtemelen şöyle bir yanlış anlaşılma oldu. Kaşüstü’ndeki acil biraz daha kuvvetlendirilecek. Doğu’dan gelen ambulansları Kaşüstü’nde karşılayacağız. Şu anda Of’taki olayı Kaşüstü’nde değil de öbür tarafta yapalım dedik. Yani buranın acilini kuvvetlendirelim ki insanlar faydalansın” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın Fatih Devlet Hastanesi’nin yerine büyük bir hastane yapacak olmasına da değinen Algün, “Sağlık Bakanlığı bütün Trabzon’un ihtiyacını karşılayacak büyük bir hastaneyi Trabzon’a kazandıracak.  Dolayısıyla o sırada Fatih Devlet Hastanesi’nin acili de kapanacak. Böyle bir zamanda Numune’nin acili kapatılır mı? Biz acil servisleri kapatırsak özel hastanelerin ki iş yapar. Bakanlığımızın asla öyle bir politikası yok. Tam tersine en iyi hizmeti Sağlık Bakanlığı olarak biz vermeye çalışıyoruz. Böyle bir şey asla ve asla söz konusu değil” dedi.

Kaynak :Günebalış