İlk gün itibari ile yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret ettiği Trabzon Günlerine vatandaşlar adeta akın etti. 61saat.com olarak açtığımız standımıza Türkiye ve Trabzon genelinden bir çok isim ziyarette bulundu. Yaptığı filmlerle Türkiye sinema sektörüne damga vuran Trabzonlu ünlü yönetmen Adem Kılıç ziyarette dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri ile ilgili konuşan Kılıç “Çok güzel bir canlılık var. Anlıyorum ki Ankara’da yaşayan Trabzonlular büyük bir özlem duyuyorlar. Stantları geziyorlar alışveriş yapıyorlar. Siyasetiçilere dileklerini isteklerini iletiyorlar. Tüm başkanlar burda. Halk ile iç içe olma fırsatı doğuyor.”

TASVİP ETMİYORUM
Trabzon’un yapısına eleştirilerde bulunan Kılıç “ Trabzon’da iyi şeyler de oluyor. Her zaman eleştirdiğim şeyler vardır Trabzon’da Trabzon’da bir taraftan yıkıyoruz güzel ama yaptıklarımıza da dikkat etmemiz lazım. Zağnos vadisinin başına yapılan romanya vari kule evleri tasvip etmiyorum. O dokuya uygun evlerin yapılmasını arzu ederim. Belli kaygılardandır heralde. Yaylara, köylere dikkat etmek gerekiyor. Özel yasa getirme gerekiyor. Köy dokusu bozulduğu zaman o köyler ekecek biçecek bir şey bulamayız. Köy’den şehire inenlerin belli birikim yaptıktan sonra tekrar köylerine dönmenin yollarını aramalıyız. Çalışanların fikirler ortaya koyup programları yapılması lazım.


TARİHE GEÇECEK FİLM
Bu sene filmin çıkış tarihi daha önceden referandum tarihini bilmediğimiz için o süre zarfında çıktı. Açılış rakamları iyiydi fakat istenilen seviyeye ulaşmadı. Film genel olarak beğenildi. Tarihe geçecek bir film olduğunu söylebilirim. Filmi çok beğeniyorum kendi yaptığım için değil tarihi bir film olduğu için.

OFLU HOCA 3 GELİYOR
Çok projem var. Filmlerimin içinde çok özgür davranıyorum. Benim medya dünyasında 45 yıl oldu artık. Bu yüzden filmin içinde pişmanlık duyduğum bir konu yok. Eylül ayında başka bir film ve Oflu Hoca 3 çekeceğiz. Oflu hoca bu sefer hicret edecek. Bende proje bitmez. Bu filmlerin içinde Trabzonluların beklentilerini karşılayacak içerik olsun istiyorum. 61saat olarak size de teşekkür ediyorum. Şehre filmlere katkısı oluyor.