Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Taşkaya, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin Soylu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Alver, TTSO'yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek görüştü.

Başkan Hacısalihoğlu; yaptığı konuşmada, yakın çevredeki siyasi gelişmeler ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek heyete odanın çalışmaları hakkında bilgi vererek genel ekonomik durumu değerlendirdi.

Türkiye'nin komşuları ve yakın coğrafyasındaki gelişmelerin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: "Bu durumda uzak coğrafyalara açılmamız

lazım. Çevremizdeki bu siyasi hareketlerin önümüzdeki dönemde, kısa zamanda çözümlenmesini arzu ediyoruz. Ama bu nasıl ve ne zaman olacak? Bunu da kimse bilmiyor. Yakın çevremizdeki bu sıkıntılar ekonomiyi olumsuz etkiliyor. AB'ye olan ihracatımız da yüzde 45-50'lerden 35'lere kadar geriledi. Bunun böyle devam etmemesi en büyük arzumuzdur. Umarız bu olumsuz tablo, 1- 2 yıl içinde neticelenir."

Trabzon'un, Kafkasların en güvenli merkezi olduğuna değinen Hacısalihoğlu, Trabzon'un konumunun şehre bazı avantajlar sağladığını, bunun uzun vadede önemli gelişmeleri de beraberinde getirebileceğini ifade ederek, "Trabzon, Kafkasların en güvenilir merkezi. Bu konu hiç kaybolmuyor. Lojistik hareketlerin de sürekli bir değişim arayışı var. Bu gelişmeler Trabzon'un konumunu daha da ileriye taşıyacaktır" diye konuştu.

Rusya pazarının Türkiye ve bölge açısından önemine değinen Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüketim açısından bakıldığında Rusya'nın Türkiye için her zaman çok büyük bir pazar. Bu pazarın kaybedilmemesi gerekir. Türk müteahhitleri Rusya pazarında 30 milyar dolar civarında girişimleri bulunuyor. 2014 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları dolayısıyla Sochi'de yüksek bir yatırım pazarı oluşuyor. Şehir olarak da bu pazardan pay almamız gerekiyor."

Ekonomide KOBİ'lerin önemine de vurgu yapan Başkan Hacısalihoğlu, "Tabanın yaptığı ihracat çok önemli. Bütün mesele yapılan ihracatın tabana yayılmasıdır. Dolayısıyla KOBİ'lerin desteklenmesi, dışa açılması gerekiyor" dedi.

Daha sonra söz alan Başsavcı Kul, ziyaretin iade-i ziyaret amacını taşıdığını belirterek şehrin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan TTSO'nun yönetim ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Başsavcı Kul, Kaşüstü'nde yapımı devam eden adliye binasının önümüzdeki yılbaşında tamamlanacağını, 2013 yılının ortalarına doğru da hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Bölge Adliye Mahmekesi Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin Soylu da, Trabzon'da 21 bin metrekare alana ihtiyaç bulunduğunu belirterek Türkiye'de kurulan 15 bölge adliye mahkemesi içinde sadece Trabzon'da yeni bina yapılmadığını ve şu an 7 bin metrekare alanlarının bulunduğunu belirterek, "Toplam 7 dairemiz vardı, bu sayı 8'e çıktı. Eğer 9'a çıkarsak bunun için yer yok" dedi.

Ziyarette TTSO Meclis Başkan Yardımcıları İbrahim Nalbant ve Ahmet Sarı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Sağlam, İsmail Öztürk, Tolga Avcı, Selahattin Bektaş, Erkut Çelebi, Murat İskender, Mustafa Albayrak yer aldı