Samsun Adliyesi'nde görülen bıçakla yaralama davası öncesi başlayan kavganın ardından adliye önünde bir kişinin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili yargılanan sanıklara ceza yağdı.

Olay, yaklaşık 7 ay önce Samsun Adliyesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen bıçakla yaralama davası öncesi tutuklu sanık ile yaralanın yakınları arasında adliye koridorunda kavga çıktı. Polis kavgaya müdahale ederek ayırdı ve taraflar bu sırada adliyeden dışarı çıktı. Tutuklu sanık Güneyt Y.'nin amcasının oğlu olan Uğur Y. (19), adliyenin karşı arasında koşarak bir kişiden tabanca alıp Ferdi D.'nin (19) peşine düşüp önce 3 el havaya, ardından da 3 el ayağına doğru ateş açtı. Ferdi D. sağ bacağından vurularak yaralandı. Bu sırada adliye girişinde görevli polis memuru Ali B., bıçakla parmağından yaralandı.

Olayla ilgili tutuklanan Uğur Y. ve Veli G. ile tutuksuz yargılanan Emrah Y., Osman Y. ve Mevlüt Y.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları sona erdi. Bugün görülen davanın son duruşmasında, Uğur Y., Ferdi D.'yi silahla yaraladığı için 1 yıl 10 ay 15 hapis, silah attığı için genel güvenliği tehlikeye düşürmek suçundan 1 yıl 15 gün hapis, bin lira da adli para cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Veli G., polis memurları Ahmet C. ve Ali B.'ye direndiği için 1 yıl 15 gün hapis cezası, Mevlüt Y.'yi kasten yaralamak suçundan 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. Osman Y. ve Mevlüt Y.'nin beraatlarına karar verildi. Ceza ile birlikte tutuklu sanıklardan Uğur Y. ve Veli G.'nin tahliyesine karar verildi.