Neşelendikleri her anda, bir şeyi kutlamak istediklerinde, düğünlerinde ve eğlencelerinde bir araya gelip tulum çalıp horon oynayan Çamlıhemşinliler bu kez ilçe adliyesinin kapatılmaması için tulum çalıp horon oynayarak seslerini Adalet Bakanlığı’na duyurmaya çalıştı.

İlçe Adliyesi’nin kapatılmasını istemeyen Çamlıhemşin Bağımsız Belediye Başkanı İdris Melek başta olmak üzere köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bugün Çamlıhemşin Hükümet Binası önünde toplandı. Kalabalık çalan tulum müziği eşliğinde horon oynamaya başladı. Protestoya destek verenlerin horon halkasına eklenmesi ile uzun bir horon halkası oluştu.

Burada bir konuşma yapan Çamlıhemşin Bağımsız Belediye Başkanı İdris Melek, Çamlıhemşin’in mağdur edildiğini belirterek, “Bu adliyelerin kapatılma gerekçesi olarak işin az olduğu gerekçesiyle buralarda görevli personellerin iş yoğunluğu olan adliyelerde görevlendirilip kamu yararının sağlanılması gösteriliyor. Burada kamu yararı değil kamu zararı vardır. HSYK üyelerine ve Adalet Bakanına, Monako Adliyesi’nin savcısı, hakimi ve personeli olmasına rağmen kapalı tutulduğunu sadece dava görüleceği zamanlar açıldığını hatırlatmak isteriz. Çamlıhemşin sakinleri kanunlara bağlı diye, suç işlemiyor diye bu şekilde cezalandırılmaları yanlıştır. Adliyeler bulundukları yerlerde suç işlenmemesi için caydırıcı özellik taşırlar. Biz adliyemiz için alınan kapatılma kararının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.