AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Ortahisar İlçesinde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. İlçenin Beşirli ve Cumhuriyet Mahallerinde esnaf ve halka 16 Nisan Halk Oylamasını anlatan Günnar, vatandaşlarra Halk Oylaması ile ilgili bilgi verdi.  

Referandumun önemine değinen Günnar, “Bu bir belediye başkanlığı, milletvekili seçimi değildir. Biz Trabzon olarak 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 72 rekor oy oranı ile destek verdik. Şimdi ise geleceğimizi oylayacağız çocuklarımızı ilgilendiren halk oylamasında Bu Necip Milletimizin desteği ile Trabzon’da ciddi bir oy oranı yani AK Parti iktidarlarında gerçekleşmiş karakteristik oy oranı olan yani 2014 yılındaki yüzde 72 oy oranının daha da üstüne ulaşacağız inşallah. Çünkü 3 kasım 2002 den bu tarafa yapılmış tüm seçimlerde mütemadiyen oyumuzu artırdık. Aziz Milletimiz de bu Halk Oylamasının önemini tarihi boyutlarını ve geleceğe yönelik beklentiler bakımından neleri içerdiğini çok iyi bilmektedir. Milletimiz, geçmişte istirsazlıktan o kadar bunaldı ki  artık güzel ülkemizde istikrar olması için tek başına iktidarlara dolayısı ile halk oylamasına yüksek katılım ve katkı sağlayacaktır” dedi.

Günnar, "Bazı Avrupa Devletleri, ülkemizde yapılacak bu halk oylaması ile sanki kendi ülkelerinde yapılacakmış gibi ilgilenmekteler. Bu ilgi ve alakaları hasmane ve düşmanca tavırlar içerisinde seyretmetedir. Ayrıca oldukca ölçüsüzce ve müttefikliğe sığmayacak tutumlarını gözlemliyor olmamız manidardır. Ülkemize fitne sokmaya çalışıyorlar. Bizim aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi kimse bir birimize düşüremeyecek.Biz bunu daha dün 15 Temmuz'da bir kere daha bütün dünyaya kanıtladık. İşte Hollanda'nın, Almanya’nın,isviçre'nin ve Avusturya'nın bize yaptıklarını görüyorsunuz. Bütün dünyanın bizimle, bizim hareketimizle, bizim liderimizle ve bizim ülkemizle uğraştığı bir dönemde, bizler birlik ve beraberlik içinde Avrupa Devletlerine sandıkta en büyük dersi vereceğiz” diye konuştu.