Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, 2016-2017 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.


AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, 2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışında yayınladığı mesajında eğitimin insan hayatının her dönemi için çok önemli olduğuna dikkat çekti. İyi bir vatandaş olabilmek ve iyi bir nesil yetiştirebilmek için eğitime gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Günnar, “Eğitimli insanların oluşturduğu toplumlar her zaman diğer toplumların bir adım ötesinde bulunmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine ve öğretimine değer vermek zorundayız. Yaşam şartlarının ve eğitim imkanlarının bu kadar arttığı ve kolaylaştığı günümüzde çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim öğretim imkanından daha fazla faydalandırmamız gerekmektedir" dedi.

AK Parti iktidarlarının "önce iyi bir eğitim" dediğini anlatan Günnar, şunları söyledi:"İyi bir eğitim ve yetişmiş nesiller hedefini, 2001 yılından günümüze, tüm gayret ve çabasıyla sürdürüyor. Eğitim öğretim için tüm imkanlar sağlanıyor. Eğitimin, bütçeden aldığı pay 2002 yılına göre 7 kat artmış ve bugün bütçeden en fazla payı almaktadır. Yapılan derslikler, ücretsiz dağıtılan kitaplar, eğitim öğretim için kullanılacak araç gereç ve dokümanlar, kurulan üniversiteler ile ilgili birçok yatırım daha güçlü bir Türkiye içindir."
Eğitim konusunda emeği geçenlere teşekkür eden Günnar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız, her şeyden önce çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamaktır. Daha mutlu ve güzel bir gelecek için her zaman öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve eğitim çalışanlarının, yanında olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu düşüncelerle, 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza başarılar diliyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”