Trabzon yerel basınında şu sıralar Kuzeyekspress gazetesi ile yollarını ayıran Adnan Sungur Karadeniz'in Sesi gazetesi ile anlaştığı yönünde çıkan haberler cevap verdi .

Adnan Sungur yaptığı açıkamada şu ifadelere yer verdi. "Bir süre önce Kuzey Ekspres Gazetesinden ayrılmış, veda yazımı da yazmıştım. Aslında gazeteden ayrılma kararım çok daha önceye dayanıyordu. Bunu gazete yönetimiyle de paylaşmıştım. Sonra Karadeniz"in Sesi Gazetesi"nden teklif aldım. Uzun uzadıya konuyla ilgili görüşmeler yaptık. Prensip olarak anlaştık. Bu da sosyal medya ve internet siteleri aracılığıyla haber haline dönüşünce, birçok dostum ve tanıdığım "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Her birine prensip olarak evet dediğimi, resmi sözleşme imzalamadan bu tür temennileri doğru bulmadığımı anlatmıştım.
Hatta facebook sayfamda da yazmıştım. Geldiğim noktada, gerçekten söylediğim gibiymiş... Resmi sözleşme imzalamadan hiçbir şeyin kesinlği yoktur. Ve Karadeniz"in Sesi Gazetesi"nde çalışmama kararı aldım.
Bu kararı almamda gazetecilikte bize göre emekleme dönemini yaşayanların, yapmaları gereken her konuda geç kalmaları ve aynı kişilerin hak ettikleri şüpheli koltuklara koşarak gitmelerinin rolü büyüktür.
Son sözüm, Tekin Atay o gazetede çalışmam söz konusu bile değildir." dedi.