İlçenin Bahar Mahallesi'nde önceki gün karayemiş ağacından düşen Kemal Metin Tekin'in ağır yaralı olarak kaldırıldığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışladı.

Kararın ardından Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınan Tekin'in kalbi helikopter ambulansla Trabzon'a oradan ambulans uçakla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 17 yaşındaki bir gence nakledilmek üzere Ankara'ya, karaciğer ve böbreği ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki 3 ayrı hastaya nakledilmek üzere Erzurum'a gönderildi.

Organların ambulansa konulması sırasında Kemal Metin Tekin'in eşi Neslihan Tekin gözyaşlarını tutamadı. Neslihan Tekin, bu sırada yanına gelen ve organ nakli konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kendisine teşekkür eden Başhekim Doç Dr. Hasan Türüt ile Hastane Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok'a "Tek tesellimiz kalbinin 17 yaşındaki bir gence nakledilecek olması. Çünkü bizim hiç çocuğumuz olmadı." dedi.

Doç. Dr. Hasan Türüt, beyin ölümü gerçekleşen Kemal Metin Tekin'den alınan kalp, karaciğer ve böbreklerin ilgili hastanelere gönderildiğini belirterek, "Ankara'daki hasta 17 yaşında ve çok dramatik bir durumu var. Kalp yetmezliği çekiyor. Belki de bir haftalık ömrü kalmıştı. İnşallah başarılı bir ameliyatla kalp ona nakledilir. Karaciğer ve böbrekleri de Erzurum'da 3 ayrı hastaya nakledilecek. Bu hastanemizde organ nakli için ilk operasyon oldu. Beyin ölümü gerçekleşen hastalar artık ölü kabul ediliyor. Bu kişilerin yakınlarını organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum." diye konuştu.