61SAAT HABER SERVİSİ

Ünlü Trabzonlu iş adamı Ali Ağoğlu geçtiğimiz günlerde ‘’Memleketime istihdam yaratacak bir yatırım gerçekleştirmeyi istiyorum. Muhtemelen somut ve kalıcı bir şeyler olacak. şu anda inceliyorum” demişti.
Türkiye’nin dört bir yanına yaptığı yapılar ile dikkatleri çeken Ali Ağaoğlu’nun akrabası ve inşaat işlerinin başındaki isim olan Genel Müdür İsmail Ağaoğlu yaptığı paylaşım ile heyecan yarattı.
İsmail Ağaoğlu devasa ikiz rezidans görsellerini paylaşarak “Trabzon bu projeyi hak ediyor. Bekle Trabzon geliyorum. Öz memleketimize artık” notunu düştü.
Ağaoğlu’nun bu paylaşımı büyük beğeni topladı.

ALİ AĞAOĞLU TRABZON İÇİN NE DEMİŞTİ 
’Memleketime istihdam yaratacak bir yatırım gerçekleştirmeyi istiyorum. Muhtemelen somut ve kalıcı bir şeyler olacak. şu anda inceliyorum. Buranın en büyük talihsizliği bir defa yol sorunuydu. Karadeniz sahil yolu bittikten sonra karayolu olsun hava yolu olsun şu anda ulaşım müthiş. Burası gibi doğası güzel olan dünyada çok az yer var. Onun için ben buranın turizm potansiyelinin yüksek olduğuna inanıyorum. Bizim grup olarak turizme de yatırımlarımız var. Muhtemelen aklıma ilk gelen turizm için bir yatırım, mesela otel ama onun haricinde Karadeniz bölgesi çok ihmal edilmiş bir bölge. ış, istihdam çok az burada. Yani istihdamı ticari bir şey olarak görmüyorum. Bölgeye katma değer olacaksa onu da değerlendireceğim. Ve onu yapacağım. Ama şu anda kafamda budur diye planladığım bir turizm var. Turizm kesin net. Onu yapacağım. Belediyeden yer almama gerek yok. Bölgede bakarım düzgün bir yer bulduğumda satın alırım çünkü ben buranın turizm potansiyelinin çok yüksek bir yer olduğuna inanıyorum. Ağaoğlu Grup olarak biz enerji ve turizmde inşaatta varız. 3 dalda faaliyet gösteriyoruz. Onun için ben ıstanbul’a yaptığım turizm yatırımlarının bir tanesini de buraya yaparım. Mesela Ağaoğlu Grup olarak enerjide özellikle yenilenebilir enerji olarak çok iyi bir yerdeyiz. Ama Karadeniz’de maalesef böyle bir yatırıma giremedim. Çünkü bölgemizin bu konudaki hassasiyetini biliyorum. Açıkçası orada da bir yanlış yönlendirme var. Yani doğayı bozmadan da bir şeyler elde edilebilir ama maalesef…”

İŞTE GENEL MÜDÜRÜN PAYLAŞTIĞI O REZİDANSLAR