Ocak yaptığı açıklamada, diş kliniklerinde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri çalıştırma zorunluluğu getirilmesiyle, Avrasya Üniversitesin’de de mevcut olan programın yüksek oranda tercih edildiğine vurgu yaptı.
Ocak sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; bu denli öneme haiz olan bir konuda Avrasya Üniversitesi’de önemli bir adım atarak Ağız ve Diş Sağlığı programını açmış ve geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde programa öğrenci almıştır. Avrasya Üniversitesi olarak uygulama eğitimine çok önem veriyoruz, programımız için   en son teknoloji ile donatılmış laboratuvar ve uygulama merkezlerimizi kurduk. Amacımız tam donanımlı ‘’Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri’’yetiştirmektir, dedi.
 Ağız ve Diş Sağlığı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Arif Aksoy ise, program hakkında  bilgi verdi. Aksoy, Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar. Ağızla aldığımız yiyecekler çiğnenip, tükürükle karıştırılarak yutulmaya ve sindirime hazır hale getirilirler. Ağız aynı zamanda konuşmaya yardım eder. Tat alma organı olan dilin; çiğneme, yutma, konuşma gibi çok önemli yan görevleri de bulunmaktadır. Dişlerin besinlerin parçalanması, öğütülmesi görevlerinin yanı sıra konuşmada ve görünümümüzde önemli etkileri vardır. Dişleri eksilmiş kişilerin bazı sesleri çıkarabilmeleri zorlaşır, çiğnemede veya ısırmada da zorluk olur. Dişlerin gelişim süreci içerisinde ilk çıkan süt dişleri, daha sonra yerlerini  kalıcı dişlere bırakır.  Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır. Diş eti hastalıkları kimi zaman diş yuvasının bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir ve  kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilir.
Gelişmiş teknoloji  ile donatılmış uygulama laboratuvarımız da öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz, dedi.